• Javno savjetovanje
  • 06.06.2018. 16:30

Prijedlog pravilnika o načinu dodjele potpore za štete na šaranskim ribnjacima

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore za štete od raznih vrsta ptica i ostalih životinja na šaranskim ribnjacima.

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos
  • 283
  • 22
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o uvjetima, kriterijima i načinu dodjele državne potpore za štete od raznih vrsta ptica i ostalih životinja na šaranskim ribnjacima

Kako navode, ovaj Pravilnik se donosi na temelju članka 28. stavka 6. Zakon o akvakulturi (NN 130/17), a istim se definiraju uvjeti, kriteriji i način dodjele potpore za štete od raznih vrsta ptica i ostalih životinja na šaranskim ribnjacima. Potpora na temelju ovoga Pravilnika podrazumijeva dodjelu bespovratnih novčanih sredstava ovlaštenicima povlastice/dozvole za akvakulturu zbog šteta koje trpe od ptica i raznih životinja koje stalno ili povremeno obitavaju na uzgajalištima a koje značajno negativno utječu na poslovanje ribnjačara. Dodatno, ova potpora odobrena je (notificirana) od strane EK te je s time i EK prepoznala nužnost isplate određenih financijskih sredstava kako bi se pomoglo uzgajivačima slatkovodne ribe a s time očuvala i vrlo važna biološka staništa.

Savjetovanje je otvoreno do: 13.6.2018.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javno savjetovanje Šaranski ribnjaci Štete Pravilnik


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nek vam malo rastu zazubice :) Samonikle šparoge iz našeg dvorišta danas su završile u tanjuru. Mlja... Pročitaj cijelu bilješku »