Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 26.10.2019. 09:00

Pravilnik o posebnom režimu upravljanja ribolovom u dijelu akvatorija Jabučke kotline

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Foto: Pixabay/hresta (ilustracija)
  • 1.372
  • 73
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o posebnom režimu upravljanja ribolovom u dijelu akvatorija Jabučke kotline

Kako objašnjavaju, predloženim Pravilnikom zamjenjuje se trenutno važeći Pravilnik o posebno režimu upravljanja u dijelu akvatorija Jabučke kotline (NN 90/2017). Naime, trenutno važeći pravilnik je donijet sukladno bilateralnom dogovoru Republike Hrvatske i Talijanske Republike, prije usvajanja GFCM Preporuke o uspostavi područja s ograničenim ribolovom (FRA) te ga je stoga potrebno u potpunosti uskladiti s istom, odnosno njenom transpozicijom u europsko zakonodavstvo.

Ovo se u prvom redu odnosi na sustav izdavanja posebnih Odobrenja za plovila koja imaju pravo obavljati ribolov na području tzv. "jabučkog džepa". Novi prijedlog Pravilnika predviđa objavu Odluke temeljem propisanih kriterija, a koja će sadržavati popis plovila koja imaju pravo obavljati ribolov na području džepa.

Pravilnik, između ostalog, navodi i da se u području s posebnim režimom upravljanja zabranjuje gospodarski ribolov povlačnim alatima, stajaćim parangalima, vršama za lov riba, velikih rakova i škampa (u daljnjem tekstu: vrše) i jednostrukim, trostrukim jednopodnim i trostrukim dvopodnim mrežama stajaćicama (u daljnjem tekstu: mreže stajaćice) te športski i rekreacijski ribolov.

Savjetovanje je otvoreno do: 30.10.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Upravljanje ribolovom Pravilnik Jabučka kotlina


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).