Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ulov tune
  • 23.07.2019. 09:00
  • Primorsko-goranska, Omišalj, Krk

Povratak tune na sjeverni Jadran dokazuje srpanjski ulov jedinke od 75,5 kg

Proteklih godina znatno je kasnio povratak ove vrste što se događa u fazama. Čim se poremeti i najmanja sitnica u prehrambenom lancu, slijede posljedice pa je potrebno određeno vrijeme da stvari dođu na svoje.

Foto: arhiva KSRM BIG OM
  • 2.101
  • 138
  • 0

"Kvarner je pun plave ribe što znači da tuna ima hrane pa se tako ove godine vratila na vrijeme u ovaj dio Jadrana. Neposredne informacije s mora potvrđuju da se fond tune u Jadranu obnovio. Posebno nas veseli da se reguliraju i njezine navike. Nakon nekoliko godina kašnjenja, koje je bilo i do mjesec dana, tuna se sada u sjeverni Jadran vratila na vrijeme“, izjavio je predsjednik Kluba za sportski ribolov na moru (KSRM BIG OM) Tomo Sparožić.

Proteklih godina znatno je kasnio povratak ove vrste što se događa u fazama. Čim se poremeti i najmanja sitnica u prehrambenom lancu, slijede posljedice pa je potrebno određeno vrijeme da stvari dođu na svoje.

Nakon više od pola sata borbe 'pala' tuna teška 75,5 kg

Na županijskom natjecanju u mini BIG OM-u koje se održalo ovoga vikenda, 19-20. srpnja 2019. godine u Njivicama na otoku Krku, upecana je tuna teška čak 75,5 kg. S(p)retni ribolovci bili su tandem Robert Šepinski i Aleš Benda, a tunu, s kojom su se borili više od pola sata, ulovili su na 'pošti' Vela vrata. Službena sezona lova na veliku ribu u Kvarnerskom zaljevu otvorena je na najbolji mogući način. "Ovo je prvi puta da smo u srpanjskom dijelu sezone izvukli tunu i prezadovoljni smo jer to znači da plave ribe konačno na Kvarneru ima“, navode iz KSRM BIG OM-a. Kapetan posade El diablo iz Opatije, Robert Šepinski, potvrđuje ovu informaciju i dodaje da prilikom svakog isplovljavanja u akvatorij Kvarnera ugledaju nekoliko većih primjeraka tune.

"Ako se po jutru dan poznaje, i ribolovci i posjetitelji uživat će na predstojećim natjecanjima. Pred nama je 2. županijsko natjecanje mini BIG OM  koje će se održati 10. kolovoza u Kraljevici nakon čega slijedi međunarodna tuna avantura BIG OM u Omišlju od 28. do 31. kolovoza“, izjavio je Tomo Sparožić.

Poduzimaju i ekološke akcije čišćenja podmorja i okoliša

Manifestacija je organizirana u suradnji s partnerom, Hoteli Njivice d.o.o., koji je za potrebe natjecanja tunoljupcima ustupio prostor Plave terase gdje su se održale prijave, okupljanje, druženje, zabava i vaganje ulova, a u čemu su mogli uživati i brojni turisti. S obzirom na to da je natjecanje bilo klupskog karaktera, tuna je podijeljena članovima KSRM-a BIG OM te okupljenim gostima i prijateljima omišaljskog Kluba.

Klub za sportski ribolov na moru BIG OM Omišalj osnovan je prije 14 godina, a danas okuplja više od 300 članova iz cijeloga svijeta te o njemu svake godine izvještavaju mnogobrojni domaći i strani mediji. Ono što je članovima Kluba najvažnije je činjenica da su svojim djelovanjem utjecali na obogaćivanje života u širem okruženju. "BIG OM (međunarodno natjecanje u big game fishingu) središnje je događanje u organizaciji Kluba, a osim njega u našem aranžmanu odvijaju se županijska natjecanja u lovu na velike ribe, stručna predavanja te ekološke akcije čišćenja podmorja i okoliša“, saznajemo iz Kluba za sportski ribolov na moru iz Omišlja.


Tagovi

Tuna Sjeverni Jadran Plava riba Ulov


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]