• Nezakonit ribolov
  • 18.07.2019. 16:30

Poginuo tridesetogodišnjak u nezakonitom ribolovu strujom

Dvije osobe su uhićene zbog sumnje na kazneno djelo nezakonitog ribolova te sprječavanja dokazivanja.

Foto: Facebook/Mari Mar
  • 8.764
  • 491
  • 0

Priča s tragičnim krajem iz susjedne BiH ide ovako; tridesetogodišnjak je u subotu, 13. srpnja, na obali rijeke Vrbanja, u mjestu Obodnik Kotor Varoš, lovio ribu u društvu B.M., uz pomoć električne energije što je nezakonito i vrlo opasno. Stvari su pošle po zlu, a od posljedica je 30-godišnjak zadobio ozljede te preminuo. 

Policijski službenici Policijske stanice Kotor Varoš, 13.07.2019. godine oko 13 sati, postupili su po zaprimljenoj prijavi da je u Dom zdravlja Kotor Varoš dovezeno beživotno tijelo tridesetogodišnjaka, a koje je prethodno izvučeno iz rijeke Vrbanja. 

Obavili su očevid te utvrdili da je tridesetogodišnjak bio u društvu sa B.M. i da su pomoću električne energije nezakonito lovili ribu u rijeci Vrbanji, te da je od posljedica navedenog zadobio ozljede od kojih je preminuo.

B.M. je uhićen zbog sumnje za kazneno djelo "Nezakonit ribolov", a istog dana uhićena je i O.M. zbog sumnje na kazneno djelo "Sprečavanje dokazivanja", jer je s lica mjesta uklonila sredstva kojim su dvojica ribolovaca nezakonito pokušavali izloviti ribu. 

O svim okolnostima upoznat je dežurni okružni javni tužitelj Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osoba za navedena kaznena djela.


Tagovi

Nezakonit ribolov Ribolov strujom Krivolov Rijeka Vrbanja


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je profesorica hrvatskog jezika i književnosti s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Također je hobi vrtlarica te urednica Agrokluba.