Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetovanje
  • 09.12.2020. 10:30

Otvorena su dva nova savjetovanja o gospodarenju u ribarstvu

Prvo savjetovanje odnosi se na izmjene Pravilnika o ribolovu srdelarom, dok je drugo vezano uz Pravilnik o ribolovu plavoperajne tune.

Foto: Bigstock/elsummer
  • 1.189
  • 8
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je dva nova savjetovanja vezana za gospodarenje u ribarstvu. 

Prvo savjetovanje odnosi se na Prijedlog pravilnika o izmjenama Pravilnika o ribolovnim mogućnostima u gospodarskom ribolovu na moru okružujućom mrežom plivaricom – srdelarom.

Naime, novim Prijedlogom planirano je pomaknuti početak razdoblja redovite zabrane na 1. siječnja 2021. godine u 00:00 sati. Time bi se omogućilo postizanje maksimalnog mjesečnog ulova male plave ribe u prosincu (100 t po plovilu) do 31. prosinca u 24:00 sata. 

Više o savjetovanju može pronaći ovdje.

"Redovita zabrana ribolova plivaricom srdelarom predviđena je tijekom cijelog siječnja“, ističu iz Ministarstva. 

Savjetovanje je otvoreno do 15. prosinca 2020. godine.

Drugo savjetovanje vezano je za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o ribolovu plavoperajne tune (Thunnus thynnus) udičarskim alatima i uvjetima i kriterijima za ostvarivanje prava na dodjelu individualne udičarske kvote.

Kako pojašnjavaju iz Ministarstva, Prijedlogom se planira izmjena propisa na način da se omogući izuzeće od obveza plaćanja naknade do 15. siječnja za ulov ostvaren u protekloj godini. 

Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Također, izmjene uključuju i zadržavanje individualnih kvota za 2021. godinu u istom postotnom udjelu u ukupnoj kvoti dodijeljenoj ovom segmentu ribolova kao što je to bio slučaj ove godine zbog poremećaja na tržištu uzrokovanih Covid-19 pandemijom. Osim toga, dodaju se dva iskrcajna mjesta, Cavtat i Slano, kako bi se uskladio popis iskrcajnih mjesta s onim za ulov igluna.

Savjetovanje je otvoreno do 22. prosinca 2020. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Savjetovanje Pravilnik Srdele Udične kvote Plavoperajna tuna


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]