Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Riblji proizvodi
  • 14.06.2024. 16:00
  • Vukovarsko-srijemska, Vukovar

Otvoren pogon za preradu: Iz Vukovara stižu ćevapi, kobasice, pljeskavice i kulen, ali od - ribe

Pokrenuli smo nešto što je općenito novo na tržištu, istaknuo je za Osječku televiziju Miroslav Balaž, suvlasnik proizvodnog pogona.

Foto: PrtSc Youtube
  • 1.835
  • 155
  • 0

Jedinstvena ponuda proizvoda od slatkovodne ribe kreće iz Vukovara. Ćevapi, kobasice, pljeskavice i kulen, samo su neki koji će se naći u ponudi i u početku raditi od ribe iz Orahovice. Naime, kupuju gotove otkoštene filete od dobavljača Panona mare iz kojih stvaraju nove, zanimljive proizvode. 

Pokrenuli smo nešto što je općenito novo na tržištu“, ističe za Osječku televiziju Miroslav Balaž, suvlasnik proizvodnog pogona "Panonica“ tvrtke Istar agro d.o.o. dodajući da im je budućnosti u planu razvoj primarne prerade i suradnja s lokalnim ribarima.

U prvu fazu opremanja pogona, vlasnici Goran Terzić i Miroslav Balaž uložili su 150.000 eura vlastitih sredstava dok se u drugu fazu u koju spada primarna prerada, planira uložiti dodatnih 75.000 eura za nabavu opreme.

Balaž otkriva da u sklopu razvoja druge faze planiraju suradnju s lokalnim ribarima, razvoj maloprodaje i osmišljavanje novih proizvoda.

Trenutno proizvode devet proizvoda 

Tvrtka trenutno zapošljava tri tehnologa od kojih je jedan voditelj proizvodnje, a planiraju nova zapošljavanja i širenje kapaciteta.

Trenutno proizvodimo devet proizvoda, tri okusa u tri oblika“, rekao je Goran Teklić, voditelj prodaje. 

Proizvodi od slatkovodne ribe nemaju intenzivan miris, a imaju zanimljiv okus, kaže suvlasnik tvrtke

U planu je, kaže Balaž, i proširenje same proizvodnje, a kapacitet kilaže o kojoj razmišljaju je 500 – 1.000 kilograma dnevno.

To je jedna kvalitetna poduzetnička inicijativa kojih nemamo puno, a ovdje govorimo o slatkovodnom ribarstvu i proizvodima od ribe naših rijeka i ribnjaka“, rekao je Ivan Penava, gradonačelnik Vukovara i poručuje da će Grad nastaviti podupirati ovakve i slične priče koje vrednuju bogatstvo svoga kraja.

Pozvao je ljude da uvijek izaberu i podrže domaće proizvođače.

Osim proizvodnog pogona i maloprodajnog objekta na Gradskoj tržnici Vukovar, ovaj domaći proizvod vlasnici planiraju plasirati i u susjedne gradove Vinkovce i Osijek.

Više možete saznati u videoprilogu ispod teksta.


Tagovi

Pogon za preradu ribe Proizvodi od ribe Lokalni proizvodi Ribarstvo Vukovar Goran Teklić Miroslav Balaž Ivan Penava


Autorica

Suzana Jović

Više [+]

Magistra nutricionizma i znanosti o hrani. Ljubiteljica hrane i zaljubljenica u prirodu. Rado potiče svijest o važnosti pravilne i zdrave prehrane.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com