AgroKlub.com

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ribarstvo » Održivi razvoj akvakulture u svijetu

Održivi razvoj akvakulture u svijetu

ICES o akvakulturi

Održivi razvoj akvakulture u svijetu

Datum: 03.06.2015. 09:00

Kategorija:

Ribarstvo

Cilj ovog sastanka je da se jasno identificira kako se ICES, nauka i savjetodavni sistem može koristiti za podršku održivom razvoju akvakulture.

Međunarodni savjet za istraživanje mora (ICES) jučer je započeo dvodnevni sastanak u Bergenu na temu dijaloga u akvakulturi. Manifestacija okuplja industriju, zainteresirane strane, menadžere i znanstvenike koji će razgovarati o tome kako znanost može savjetovati i podržati održivi razvoj akvakulture. Okupilo se oko 150 sudionika, uključujući ministarstva iz Norveške i Farskih otoka.

Ključni razlozi za sastanak uključuju interakciju akvakulture i životne sredine, dalji razvoj metoda i standarda, kao i uspostavljanje veze s industrijom.

Održivi razvoj u akvakulturi

"Akvakultura je ključno područje po pitanju rasta hrane u budućnost, a cilj ovog sastanka je jasno identificirati kako se ICES, nauka i savjetodavni sustav može koristiti za podršku održivom razvoju akvakulture", istakao je Cornelius Hammer prvi potpredsjednik ICES-a, koji je i predsjedavao ovim sastankom. "Akvakultura je važna komponenta strateškog plana ICES-a i otvoren dijalog sa svim zainteresiranim stranama ključan je za procjenu potreba i nedostataka, kako bi se izbjeglo dupliranje napora, a time i gubljenje vremena", dodao je Hammer.

ICES-ov Strateški plan (2014.-2018.) usredotočuje se na procjenu i pružanje podataka i informacija, nauku i savjete o opcijama za održivo korištenje i zaštitu morskih ekosustava. Ključno je ovdje prepoznati potrebu za informacijama koje su od presudne važnosti donositeljima odluka prilikom stvaranja politika koje podržavaju održivi razvoj akvakulture.

Foto: depositphotos.com; raywoo

Broj pregleda članka: 191; Uspješnost članka: 9.55

Tagovi: ICES o akvakulturi

Ključne riječi članka: odrzivi, razvoj, akvakulture, u, svijetu, akvakulture, razvoj, održivi, održivi razvoj, razvoj akvakulture, održivi razvoj akvakulture


Adrijana Stojisavljević

Svi tekstovi autora

Autorica Adrijana Stojisavljević

Adrijana je završila diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu. Urednica je Agroklub portala i svakodnevno čitateljima donosi vijesti iz svijeta poljoprivrede.