Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Aquaculture Europe
  • 18.10.2017. 16:30

Lani smo proizveli 17.000 tona ribe, plan je udvostručiti je

Europa više od 65 posto potrebe za ribom uveze, a kroz hrvatski uzgoj u akvakulturi možemo okrenuti te brojke u našu korist, rekao je ministar Tomislav Tolušić u Dubrovniku na otvorenju međunarodne konferencije Aquaculture Europe.

Foto: Pixabay/croatiatipscom
  • 351
  • 17
  • 0

Međunarodna konferencija Aquaculture Europe, koju svake godine u drugoj zemlji organizira Europsko udruženje za akvakulturu (EAS 2017) održava se u Dubrovniku. Konferencija svake godine okupi više od tisuću sudionika iz 70 zemalja, a sastoji se od znanstvenih izlaganja i prezentacija o najnovijim tehnologijama i dostignućima u akvakulturi.

"Prekomjerni izlov ugrožava morske vrste, a akvakultura nudi dugoročna rješenja za stabilnu budućnost ribarstva. Prošle godine smo imali proizvodnju od 17 tisuća tona vrijednosti 110 milijuna eura. Ribarstvo je, na moru i na kopnu, naša tradicija. Kao sektor ima stratešku važnost u gospodarstvu Hrvatske. Podržavam planove i stalna ulaganja naših proizvođača koji do 2020. namjeravaju udvostručiti današnje količine proizvodnje ribe zbog velike potražnje. Imamo velike potencijale - idemo ih iskoristiti! Europa više od 65 posto potrebe za ribom uveze, a kroz hrvatski uzgoj u akvakulturi možemo okrenuti te brojke u našu korist", rekao je ministar Tomislav Tolušić u Dubrovniku na otvorenju.

Vlada, naglasio je, vidi akvakulturu kao stratešku granu kojom možemo razvijati ribarsku industriju i sve ostale industrije koje se na nju naslanjaju.

Ministar Tolušić se sastao i sa županom Dubrovačko-neretvanske županije Nikolom Dobroslavićem te gradonačelnicima i načelnicima Dubrovačko-neretvanske županije s kojima je razgovarao o aktualnoj poljoprivrednoj tematici i mogućnostima razvoja poljoprivrede u Županiji. Izložio je novosti koje donose zakoni koje je ministarstvo pripremilo, ponajprije Zakon o zabrani nepoštene trgovačke prakse u lancu opskrbe hranom, potom Zakon o OPG-u, ali i Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a bilo je govora i o potencijalima korištenja Programa ruralnog razvoja za lokalnu zajednicu.

Foto: Pixabay/croatiatipscom


Tagovi

Aquaculture Europe Ribarstvo Dubrovnik Akvakultura


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).