Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ribarstvo
  • 14.04.2014. 14:00

Jesu li na vidiku rješenja nagomilanih problema?

Vijeće je imenovano kako bi se zajedničkim stručnim i praktičnim znanjima nudila rješenja nagomilanih problema u ribarstvu

Foto: RGBstock.com
  • 261
  • 27
  • 0

Dana 9. travnja 2014. godine održana je prva sjednica Savjetodavnog vijeća za ribarstvo. Članove Savjetodavnog vijeća za ribarstvo imenovao je ministar Tihomir Jakovina. Imenovani su stručnjaci Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Savjetodavne službe, Ministarstva poljoprivrede, predstavnici sektora; Hrvatske obrtničke i Hrvatske gospodarske komore. Vijećem predsjeda Petar Baranović, saborski zastupnik s dugogodišnjim iskustvom na području morskog ribarstva.

Vijeće je imenovano kako bi se zajedničkim stručnim i praktičnim znanjima nudila rješenja nagomilanih problema u ribarstvu. Na svojoj prvoj, konstituirajućoj sjednici, Vijeće je utvrdilo budući način rada kao i otvorena pitanja koja je u budućnosti potrebno riješiti. U početku će se Vijeće češće sastajati, po potrebi i u proširenom sastavu, jer su članovi Vijeća zaključili da je u rješavanje određenih problema potrebno uključiti i druga ministarstva i ustanove.

Pred Vijećem je, između ostaloga, izazov detaljne analize ribolovnog napora za koćare i plivaričare u posljednjih nekoliko godina kako bi se prikupili podaci temeljem kojih će se definirati uvjeti i načini autorizacije plovila. Autorizacija plovila namjerava se uvesti u pravilnike kako bi se poboljšao sustav kontrole i stvarnog stanja na našem moru.

Foto: RGBstock.com


Tagovi

Savjetodavno vijeće za ribarstvo Tihomir Jakovina Petar Baranović Morsko ribarstvo Koćari Plivaričari


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]