Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najribolovci
  • 21.12.2017. 14:15

Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati!

Tko su najuspješniji ribolovci Zadarske županije?

  • 388
  • 20
  • 0

Uz veliku feštu od bakalara i biranih vina, na Vitrenjaku u Zadru proglašeni su najuspješniji ribolovci Zadarske županije u sklopu akcije Najulov 2017.

"Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati", rekao je Nedjeljko Jusup, urednik Plodova zemlje i mora, specijaliziranog priloga Zadarskog lista koji je organizator ove popularne akcije. Odziv je i ove godine bio iznad očekivanja, svoje ulove prijavilo 47 natjecatelja koji su ukupno ulovili čak 325,35 kilograma oborite ribe i liganja.

Ocjenjivački sud u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup je odradio povjeren mu zadatak i izabrao pobjednike.

Grand prix Romanu Šimunkoviću

Tako je najuspješniji ribolovac s ulovom pica teškog 2,9 kilograma i vrijednog 2230 bodova ove godine Roman Šimunković koji je osim titule prvaka najulova, osvojio i Grand prix, vanbrodski motor Yamaha vrijedan 10.421 kunu.

Drugo mjesto je odnio arbun težak 2 kilograma i vrijedan 1818 bodova kojeg je ulovio Luciano Pavin dok je treće mjesto u kategoriji Najulov osvojio Toni Grbić s ulovom kovača teškog 5,2 kilograma vrijednog 1733 boda. Nagradu za najarbuna teškog 2 kilograma i vrijednog 1818 bodova osvojio je Luciano Pavin. Nagradu za Najzubaca teškog 7,3 kilograma i vrijednog 1216 bodova osvojio je Dino Bajlo, a nagradu za najlubina teškog 7,5 kilograma i vrijednog 1250 bodova osvojio je Marin Lepur. Najpodlanicu tešku 6,4 kilograma i vrijednu 1125 bodova ulovio je Ivica Smolić a najlicu tešku čak 22,3 kilograma i vrijednu 1393 boda ulovio je Marin Lepur. Posljednju nagradu iz ove kategorije, nagradu za najlignju tešku 2,57 kilograma i vrijednu 1713 bodova osvojio je Mišel Milković.

Tradicionalno su dodijeljene još dvije nagrade - nagradu za Najpothvat osvojio je Tomislav Matulović za ulov podlanice teške 6,10 kilograma i vrijedne 1525 bodova koju je ulovio panulajući zubace na 38 metara dubine, a nagradu Ribarsko srce osvojio je Stanko Panić koji je ulovio pravog malog kapitalca, špara teškog čak 36 deka. Dodijeli priznanja u dvorani i na terasi Jedriličarskog kluba Uskok na zadarskom Vitrenjaku nazočili su Božidar Longin, župan Zadarske županije, dr. Zvonimir Vrančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Darijo Jurin predsjednik Gospodarske komore Zadarske županije i drugi prestavnici političkoj i javnog života s područja Zadarske županije.

Najveću pozornost privlačili su svjetski prvaci u sportskom ribolovu Tea Radili Marko Sikirić koji su ribolovcu Stanku Paniću uručili nagradu Ribarsko srce.

"Nastavljamo natjecanje ribolovaca i u novoj godini jer ovo je valjda jedina akcija, a i životna situacija kojoj mali čovjek pobjeđuje veliku ribu", znakovito je poručio Nedjeljko Jusup, utemeljitelj Zadarskog lista i urednik Plodova zemlje i mora koji je i pokretač akcije Najulov u kojoj se već 13 godina nadmeću ribolovci za titule najuspješnijih u Zadarskoj županiji.

Izvor i foto: Plodovi zemlje i mora


Izvori

Zadarski list


Tagovi

Zadar Ribolovci Grand Prix

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]