AgroKlub.com

\

Ribarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ribarstvo » Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati!

Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati!

Najribolovci

Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati!

Datum: 21.12.2017. 14:15 |

Kategorija:

Ribarstvo

Tko su najuspješniji ribolovci Zadarske županije?

Uz veliku feštu od bakalara i biranih vina, na Vitrenjaku u Zadru proglašeni su najuspješniji ribolovci Zadarske županije u sklopu akcije Najulov 2017.

"Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati", rekao je Nedjeljko Jusup, urednik Plodova zemlje i mora, specijaliziranog priloga Zadarskog lista koji je organizator ove popularne akcije. Odziv je i ove godine bio iznad očekivanja, svoje ulove prijavilo 47 natjecatelja koji su ukupno ulovili čak 325,35 kilograma oborite ribe i liganja.

Ocjenjivački sud u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić te urednik Plodova zemlje i mora Nedjeljko Jusup je odradio povjeren mu zadatak i izabrao pobjednike.

Grand prix Romanu Šimunkoviću

Tako je najuspješniji ribolovac s ulovom pica teškog 2,9 kilograma i vrijednog 2230 bodova ove godine Roman Šimunković koji je osim titule prvaka najulova, osvojio i Grand prix, vanbrodski motor Yamaha vrijedan 10.421 kunu.

Drugo mjesto je odnio arbun težak 2 kilograma i vrijedan 1818 bodova kojeg je ulovio Luciano Pavin dok je treće mjesto u kategoriji Najulov osvojio Toni Grbić s ulovom kovača teškog 5,2 kilograma vrijednog 1733 boda. Nagradu za najarbuna teškog 2 kilograma i vrijednog 1818 bodova osvojio je Luciano Pavin. Nagradu za Najzubaca teškog 7,3 kilograma i vrijednog 1216 bodova osvojio je Dino Bajlo, a nagradu za najlubina teškog 7,5 kilograma i vrijednog 1250 bodova osvojio je Marin Lepur. Najpodlanicu tešku 6,4 kilograma i vrijednu 1125 bodova ulovio je Ivica Smolić a najlicu tešku čak 22,3 kilograma i vrijednu 1393 boda ulovio je Marin Lepur. Posljednju nagradu iz ove kategorije, nagradu za najlignju tešku 2,57 kilograma i vrijednu 1713 bodova osvojio je Mišel Milković.

Tradicionalno su dodijeljene još dvije nagrade - nagradu za Najpothvat osvojio je Tomislav Matulović za ulov podlanice teške 6,10 kilograma i vrijedne 1525 bodova koju je ulovio panulajući zubace na 38 metara dubine, a nagradu Ribarsko srce osvojio je Stanko Panić koji je ulovio pravog malog kapitalca, špara teškog čak 36 deka. Dodijeli priznanja u dvorani i na terasi Jedriličarskog kluba Uskok na zadarskom Vitrenjaku nazočili su Božidar Longin, župan Zadarske županije, dr. Zvonimir Vrančić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra, Darijo Jurin predsjednik Gospodarske komore Zadarske županije i drugi prestavnici političkoj i javnog života s područja Zadarske županije.

Najveću pozornost privlačili su svjetski prvaci u sportskom ribolovu Tea Radili Marko Sikirić koji su ribolovcu Stanku Paniću uručili nagradu Ribarsko srce.

"Nastavljamo natjecanje ribolovaca i u novoj godini jer ovo je valjda jedina akcija, a i životna situacija kojoj mali čovjek pobjeđuje veliku ribu", znakovito je poručio Nedjeljko Jusup, utemeljitelj Zadarskog lista i urednik Plodova zemlje i mora koji je i pokretač akcije Najulov u kojoj se već 13 godina nadmeću ribolovci za titule najuspješnijih u Zadarskoj županiji.

Izvor i foto: Plodovi zemlje i mora

Broj pregleda članka: 269; Uspješnost članka: 18.45

Izvor: Zadarski list

Tagovi: Zadar, Grand Prix, Ribolovci

Ključne riječi članka: ima, ulova, koje, ni, hemingway, ne, bi, uspio, opisati, kilograma, bodova, nagradu, osvojio, teškog, ulovio, vrijednog, zadarske, zemlje, tešku, vrijednu, županije, najulov, jusup, urednik, plodova, nedjeljko, bodova osvojio, zadarske županije, plodova zemlje, urednik plodova, nedjeljko jusup, urednik plodova zemlje

Slike Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati!