Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lokalna akcijska grupa
  • 15.01.2016. 08:45

Do EU novca preko Tri mora

U Zadru je osnovana Lokalna inicijativa u ribarstvu, putem koje bi se trebao dobivati novac iz ribarstvenih EU fondova.

Foto: pixabay.com
  • 190
  • 21
  • 0

U prostorijama Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije AGRRA održana je osnivačka skupština Lokalne inicijative u ribarstvu Tri mora, koja će djelovati kao partner gospodarskog, civilnog i javnog sektora.

Spomenuta inicijativa osnovana je na području Grada Obrovca te općina Jasenice, Novigrad, Poličnik, Posedarje, Ražanac i Starigrad s ciljem stjecanja statusa FLAG-a, odnosno Lokalne akcijske grupe u ribarstvu. Ovo je jedna od prvih takvih inicijativa u Hrvatskoj i organizatori se nadaju da će uskoro postati dio europske obitelji od preko 300 FLAG-ova, udruženih u europsku mrežu FARNET.

Na osnivačkoj skupštini je rečeno kako će inicijativa u ribarstvu postati jedan od značajnih alata za povlačenje EU novca, jer je u Operativnom programu za pomorstvo i ribarstvo Republike Hrvatske za programsko razdoblje 2014-2020. godine za FLAG-ove je previđeno 19.3 milijuna eura. Sjedište inicijative je u Posedarju, a za predsjednicu je izabrana Gordana Renić.

Nakon što udruga bude registrirana, bit će objavljen i natječaj za profesionalnog djelatnika odnosno direktora Tri mora, rečeno je skupštini.

Foto: pixabay.com


Tagovi

AGRRA Tri mora Obrovac Lokalna inicijativa Ribarstvo Posedarje Gordana Renić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto
#priroda
Divna slavonska polja