Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoopskrba Međunarodna Trgovina
  • 08.04.2016. 08:30

Zmaić ističe nikad precizniju sjetvu pri 17km/h

Brzina sjetve iznosila je 17 kilometara na sat i kod sjetve suncokreta i kukuruza na dobro pripremljenom tlu. "To je definitivno najbolja sijačica s kojom sam ikada radio", kaže Josip Zmaić koji je za naš portal iskomentirao rad Tempa na imanju njegova brata Tomislava!

  • 1.786
  • 231
  • 0

U Starim Perkovcima u općini Vrpolje redovito možemo sretati nove vrhunske tehnologije u ratarstvu. Poljoprivrednik Josip Zmaić poljoprivredni je znalac i uvijek je rado primao na pokuse brojne strojeve i ugostio mnoge poljoprivrednike da zajedno upoznaju trakotre, plugove, tanjurače, valjke, sijačice, kombajne.

Ovoga puta na njivi njegova brata Tomislava radila je Valtra N4 i Vaderstad Tempo sijačica. Na OPG-u Tomislava Zmaića sijao se kukuruz DEKALB hibrida, ali i suncokret tvrkte Syngenta Agro d.o.o., odnosno hibrid NK Neoma, inače nama poznat kao hibrid Clearfield tehnologije. Josip nam je iznio nakon sjetve svoje dojmove.

U Starim Perkovcima na sjetvi suncokreta i kukuruza

Brzina sjetve iznosila je 17 kilometara na sat i kod sjetve suncokreta i kukuruza na dobro pripremljenom tlu.

Tempo u Vrpolju

"To je definitivno najbolja sijačica s kojom sam ikada radio, kaže Josip za naš portal. Tu Vaderstad Tempo sijačicu mogu slobodno preporučiti svakom ozbiljnom proizvođaču jer ova mašina jednostavno nema konkurenciju s kojom se može uspoređivati. Ne može se uspoređivati ni po brzini sijanja, ali ni po preciznosti", dodao je.

Traktori Valtra serije N su traktori snage do 171 KS koji imaju mehaničko, elektronsko i bezstupanjsko upravljanje mijenjača, hidraulike i vanjskih izvoda hidraulike, a pored toga možemo birati i između različitih kombinacija mehaničkog i elektronskog upravljanja različitih elemenata traktora.

Precizno sijanje pri velikim brzinama

Ovaj na prezentaciji bio je crne boje, a ona se inače u Valtri može birati. Primjerice crvena, metalik-crvena, metalik-crna, metalik-bijela, metalik-narančasta, metalik-zelena, metalik-srebrna i metalik-plava. Ovaj traktor ima visoku prohodnost ispod traktora i dobru zaštitu donjeg dijela traktora. Sijačica Tempo koju smo zadnjih godina uvijek gledali na sajmovima, već se nalazi u upotrebi na nekim lokacijama u Hrvatskoj, ali iz godine u godinu ju stručnjaci u Švedskoj - gdje se proizvodi, redovito unapređuju.

Vaderstad tempo i Valtra N4

Namijenjena je sjetvi na međurednom rastojanju od 70 cm, a sistemom nadtlaka osigurava precizno sijanje pri velikim brzinama, a kao što je rekao Zmaić, ovoga puta u ulozi našeg komentatora, to po njegovom iskustvu radi najbolje od svih sijačica koje je vidio i s kojima je radio.

Istaknuo je da Tempo možemo slobodno ishvaliti jer vrijedi svake uložene lipe. Visok pritisak ulagaca omogućuje preciznu sjetvu u konvencionalnim uvjetima, i u direktnoj sjetvi bez prethodne obrade zemljišta pa osigurava preciznu sjetvu i u izuzetno teškim uvjetima.

Pripremu je odradio Fendt 936 s duplim kotačima i sjetvospremač (teška zubača) tvrtke Pecka iz Našica, a zahvata 7,20 u dva prohoda po oranju, po čemu je doista finalna priprema bila vrhunski izvedena.

Kako su u PMT d.o.o. objavili na svojoj Facebook stranici, i narednih dana održati će se prezentacije rada ove sijačice s traktorom Valtra diljem Slavonije i Baranje.


Tagovi

Valtra Vaderstad Zmaić Vrpolje Stari Perkovci Syngenta Dekalb


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]