Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest ratarima
  • 07.05.2015. 18:00
  • Brodsko-posavska

Zaštita soje i kukuruza

Obavijest Savjetodavne službe za ratare.

  • 93
  • 5
  • 0

Preporučujemo poljoprivrednim proizvođačima kukuruza i soje da pregledaju svoje usjeve nakon nicanja, na prisutnost korova.

U kukuruzu, nakon nicanja, protiv jednogodišnjih travnih i širokolisnih korova u fazi 2 do 6 lista, preporučujemo upotrijebiti jedan od pripravaka kao što su Task 64 WG, Sorgum, Tarot 25 DF, Laudis, Callisto 480 SC, Grid i druge koji djeluju i na neke jednogodišnje trave uz dodatak okvašivača.

Za suzbijanje samo širokolisnih korova moguće je koristiti: Peak 75 WG, Banvel 480, Sambu, Canbio, Basagran Super ili Mustang.

U soji u zaštiti od širokolisnih korova može se primijeniti kombinaciju Pulsar 40+Harmony uz dodatak okvašivača ili Lagunu u split aplikaciji.

Za suzbijanje uskolisnih korova može se primijeniti jedan od pripravaka kao što su Agil 100, Focus ultra, Selekt super, Gepard 050 EC, Pantera QT ili Fusilate forte.

Obratite pozornost na vjetar i temperature.

Pripravke koristite prema preporuci proizvođača i evidentirajte prskanje.

Podsjećamo da će se u našoj županiji provesti akcije sakupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja i to prema slijedećem rasporedu.

  • 14. svibnja 2015., PPK d.o.o. Nova Gradiška, Urije bb, Nova Gradiška od 8:00 do 11:00 sati
  • 19. svibnja 2015., Poljoprivredna zadruga Prvča, Maloprodajno mjesto 6, 108. Brigade ZNG br. 3, Sibinj od 8:30 do 11:30 sati, Agronom d.o.o., J. Piškovića bb, Gornja Vrba od 12:00 do 14:00 sati

Mara Maglić dipl. ing.agr.
E-mail mara.maglic@savjetodavna.hr


Povezane biljne vrste

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Kukuruz Soja Task 64 WG Okvašivač Samba Pulsar 40+Harmony Laguna Aplikacija Split Selekt super Pantera QT Ambalažni otpad Nova Gradiška Sibinj Gornja Vrba Mara Maglić Brodsko-posavska županija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Prijateljica mi šalje fotografiju rasade paradajza. Među njima su i moje presadnice.
Još malo će morati pričekati pa u zemljicu.
Do tada ih ona mazi i pazi, unosi i iznosi, čuva 🥰