Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 15.07.2017. 16:30

Virovitičko-podravska županija lider u navodnjavanju?

Na upotrebu je predan Sustav navodnjavanja Kapinci - Vaška, vrijedan 81,4 milijuna kuna. Jednim od najznačajnijih poljoprivrednih projekata u Virovitičko-podravskoj županiji i najvećeg pilot projekta za sustav navodnjavanja u Hrvatskoj bit će moguće, vodom iz Drave, natapati 1.260 hektara obradivog zemljišta.

Foto: Goran Gazdek
  • 2.005
  • 129
  • 0

Simboličnom predajom ključeva zamjeniku virovitičko-podravskog župana Mariju Klementu, u četvrtak je službeno predan na upotrebu Sustav navodnjavanja Kapinci - Vaška, vrijedan 81,4 milijuna kuna. Jednim od najznačajnijih poljoprivrednih projekata u Virovitičko-podravskoj županiji i najvećeg pilot projekta za sustav navodnjavanja u Hrvatskoj bit će moguće, vodom iz Drave, natapati 1.260 hektara obradivog zemljišta.

Stotinjak poljoprivrednika s područja općine Sopje sada će imati priliku proizvodnju hranu visokorentabilnih kultura.

"Ovo je značajan doprinos Virovitičko-podravske županije za slavonskog poljoprivrednika i razvoj ove nama iznimno važne gospodarske grane kao i ruralnih dijelova županije", rekao je župan Igor Andrović.

Projekt je pokrenut još 2005. godine, radovi na izgradnji započeli su u lipnju 2011. godine, ali su 2015. prekinuti jer u državnom proračuni te godine za gradnju sustava navodnjavanja Kapinca - Vaška nije osiguran novac. Tijekom gradnje raskinut je i ugovor s izvođačem radova Alpine Bau zbog neispunjenih obveza.

Virovitičko-podravska županija je u svibnju ove godine potpisala dva nova ugovora za izgradnju sustava navodnjavanja Novi Gradac - Detkovac i Đolta, ukupne vrijednosti 55 milijuna kuna. Osim toga, radi se na Sustavu navodnjavanja Lukač, kao i na drugoj fazi sustava navodnjavanja Kapinci Vaška za dodatnih 700 hektara.

"Kad se sve to završi, Virovitičko-podravska županija će biti hrvatski lider u navodnjavanju s više od 5.000 natapanih hektara", rekao je župan Andrović.

Foto: Goran Gazdek


Tagovi

Navodnjavanje Kapinci-vaška Virovitičko-podarvska županija Igor andrović


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.