Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Moderni traktori
  • 19.12.2020. 16:30
  • Vukovarsko-srijemska, Tordinci

Uz navigaciju nema više bacanja gnojiva 'jedan naprama otprilike'

Nema više žutih traka, fulanja, preklapanja. Sve je posloženo i izgleda upravo onako kako bi i trebalo izgledati, objašnjava mladi ratar Marin Mrđa.

Foto: Printscreen/Youtube
  • 3.067
  • 344
  • 0

Korištenje modernih tehnologija nerijetko se ističe kao glavni preduvjet uspješnog poslovanja, a u području poljoprivrede svakodnevno se susrećemo s novim dostignućima. Iako je pouzdanost starih tehnoloških rješenja glavni razlog zašto se naši poljoprivrednici nevoljko odlučuju za modernizaciju, na domaće tržište ipak dolaze sve moderniji traktori s navigacijom i automatskim upravljanjem.

Marin Mrđa, mladi poljoprivrednik iz sela Tordinci, pokazao nam je kako izgleda jedan takav traktor i koje su prednosti navigacije u odnosu na rad bez nje. 

"Drukčije je bilo kada smo bacali gnojivo jedan naprama otprilike i sada kad imamo navigaciju. Osjeti se razlika, a polje i vizualno drugačije izgleda., objašnjava Marin i tvrdi da veći komfor unutar traktora rezultira većom učinkovitošću, ali i zadovoljstvom u radu.

"Nema više žutih traka, fulanja, preklapanja. Sve je posloženo i izgleda upravo onako kako bi i trebalo izgledati", dodaje. 

Odlika modernih traktora je programiranje svih nužnih funkcija koje vozač mora obavljati prilikom rada u polju. Od uključivanja prednjeg pogona, blokade diferencijala, kontrole hidrauličnih izvoda, promjene brzina, uključivanja prednjeg i zadnjeg pogonskog vratila do podizanja i spuštanja strojeva - sve se te operacije mogu unaprijed isprogramirati.

Tako je moguće praktički jednom tipkom pokrenuti sav taj posao.

Pogledajte više u video reportaži.


Tagovi

Traktor Ratarstvo Navigacija Modernizacija Gnojivo Digitalizacija


Autor

Tomislav Haršanji

Više [+]

Volio je sve što vole mladi, a sada voli slušati zaljubljenike u poljoprivredu i s njima dijeliti zajedničku strast.


Partner

Ruralni razvoj RH

Ulica Grada Vukovara 78, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 01 6408 144, web: http://ruralnirazvoj.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Razmišljate o novoj balirki, sijačici, plugu? Pogledajte što ratari kažu o Pottinger strojevima - sutra u video prilogu!