Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pioneer sjeme d.o.o.
  • 20.08.2014. 09:55

Uspjeh Pioneer hibrida uljane repice!

Potencijal prinosa i sveukupni vigor može biti čak 10 % veći kod hibrida nego kod sorti. U prilogu pogledajte rezultate ovogodišnjeg pokusa sa hibridima uljane repice!

  • 465
  • 43
  • 0

Pioneer je bio prvi uzgajivač u Europi koji je bio 100 % usredotočen na oplemenjivanje i stvaranje hibrida, što pokazuje njihovu predanost inovacijama, kao i vjeru u prednosti uzgoja hibrida uljane repice. Prednosti hibrida za naše farmere mnogostruke su i u osnovi se temelje na raznolikosti i kvaliteti Pioneer germplazme.

Pokusna polja uljane repice

Prednosti hibrida

Potencijal prinosa i sveukupni vigor može biti čak 10 % veći kod hibrida nego kod sorti. Povećana raznolikost germplazme znači jače i prilagodljivije hibride, s određenim prednostima u stresnim uvjetima. Pioneer oplemenjuje, stvara i ispituje hibride u Europi, što daje jamstvo da su proizvodi koje prodajemo u Hrvatskoj prilagođeni za uvjete uzgoja na našim poljima. Hibridi su tolerantniji na bolesti i imaju bolje razvijen korijen, što omogućuje intenzivniji uzgoj koji daje više i stabilnije prinose.

Hibrid uljane repice

Agronomske karakteristike i prinos

U Pioneer uzgojnom programu prinos i kvaliteta ulja su uvijek bili jednako važni kao i prinos zrna. Jedna od njihovih najranijih inovacija bila je uklanjanje visokog postotka glukozinolata iz ulja.

Rezultati pokusa sa hibridima uljane repice u 2014.

Ove godine obilježava se 20. obljetnica od pojave prvih Pioneer hibrida uljane repice. Pokus sa sjemenom hibrida uljane repice u 2014. godini proveden je na području devet županija, na pokusnim poljima sveukupno 48 OPG-ova. U pokusu je ispitano idućih 9 hibrida:

  1. PR46W14
  2. PR46W21
  3. PR44W29
  4. PX104
  5. PX106
  6. PT100CL
  7. PT200CL
  8. PT206
  9. PT211

Rezultati pokusa prikazuju broj biljaka određenog hibrida po ha te postotak vlage u berbi, kao i prinos zrna (kg/ha), a sve to možete u potpunosti proučiti u priloženom dokumentu koji se nalazi ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Pioneer Hibridi uljane repice Germplazma Glukozinolati Rezultati pokusa Prednosti hibrida


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]