Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grapak
  • 05.05.2015. 09:00

Učinkovito navodnjavanje u novoj sezoni

Najavljeno toplo i suho vrijeme otežati će posao poljoprivrednika, stoga je učinkovito navodnjavanje ključno za uspješan prinos!

  • 555
  • 26
  • 0

Posljednjih nekoliko godina svjedoci smo velikih klimatskih promjena koje otežavaju posao poljoprivrednika, stoga je učinkovito navodnjavanje postalo ključno za uspješan prinos. Kao rješenje za problem navodnjavanja tvrtka Grapak nudi cjelovita rješenja navodnjavanja od cijevnih sistema, rolomata do pumpi. Učinkoviti sustavi navodnjavanja štede naše vrijeme i novac jer se povećava broj prinosa.

Novost na tržištu su LAMPO GREEN patentirane višenamjenske pumpe tvrtke Euromacchine koje u RH u ponudi ima tvrtka Grapak, a one se istovremeno mogu koristiti i kao generator koji povlači vodu i kao pumpe s mogućnošću podešavanja protoka i pritiska preko pretvarača. Ovi strojevi itekako su korisni na mjestima gdje je razina vode za navodnjavanje manja od 7 metara, bilo zbog fizičkih barijera na određenom mjestu ili niskoj razini vodostaja, jer obične usisne pumpe ne mogu potegnuti vodu. LAMPO GREEN s električnom pumpom također jamči dotok vode iz bunara s minimalnim promjerom od 180 mm, dubine od 50 metara i crpkom koja povlači 25 do 500 m³/h. Kapacitet spremnika je 1000 l, s kotačima za lakši prijevoz. Dostupan je u verziji sa crijevima i cijevima, ovisno o modelu. Važna karakteristika ovih strojeva je novi SUPERSILENT standard kabine koji služi kao zvučna zaštita tijekom rada motora.

U Grapak ponudi ćete pronaći iduće serije Euromacchina pumpi:

1. Potopna pumpa LAMPO GREEN serije:

2. Horizontalna pumpa LAMPO GREEN serije:

Tvrtka Grapak pored svog prodajnog programa sustava za navodnjavanje nudi i cjelovite usluge servisiranja i održavanja svih strojeva u svojoj ponudi pa su tako uvijek dostupni za kupce, što je posebice važno kod puštanja u pogon spomenutih sustava za navodnjavanje te savjeta za učinkovito i pravilno korištenje. Naime, zaposlenici tvrtke Grapak pohađali su školovanje u Italiji za testiranja Lampo sustava sa novim patentiranim načinom podizanja vode u sustav pumpe. Sustav funkcionira na način da se ulije voda u predviđeni spremnik na početku sezone navodnjavanja nakon čega dolazi do kruženja vode i izdvajanja zraka na zasebnom ventilu. Na taj način je pumpa čitavo vrijeme opskrbljena sa vodom, motor radi u vrlo niskim okretajima i sam usis vode odvija se vrlo brzo (manje od minute).

Dosadašnji kupci potvrđuju odlično funkcioniranje sustava za navodnjavanje pa je tvrtka Grapak ove godine već prodala neke od sustava za navodnjavanje. Jedan od takvih je poznati sustav navodnjavanja tvrtke Akplas koji je izrađen gotovo u potpunosti od PE cijevi, jednostavan je za montiranje, osigurava jednolično navodnjavanje velikih površina, a karakterizira ga i vrlo konkurentna i pristupačna cijena koja po hektaru iznosi oko 15.000 kn, dok je cijena istog takvog sustava od aluminija ili pocinčanih cijevi barem dvostruka.

Za više informacija o sustavima navodnjavanja, obratite se stručnom osoblju tvrtke Grapak na jedan od nižen navedenih kontakata!


Tagovi

Grapak Lampo Green Euromacchina pumpe Navodnjavanje Električna pumpa Potopna pumpa Horizontalna pumpa Servisiranje strojeva Akplas navodnjavanje


Partner

Grapak d.o.o.

Mavra Schlengera 5, Gornji Kneginec, Hrvatska
tel: +385 (0)42 209 236, e-mail: prodaja@grapak.com web: http://grapak.hr/