Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lemken
  • 04.11.2016. 15:00

Tanjurača Rubin za plitku i obradu do 25 cm dubine

Ugrađeni diskovi većeg promjera, simetrično raspoređeni u dva reda, omogućuju obradu zemljišta na dubini do 25 centimetara tako da kratka tanjurača Rubin 12 dobiva ulogu i drugih strojeva za obradu tla.

Foto: lemken.com
  • 11.017
  • 1.053
  • 0

Ovih dana mnogi ratari su završili žetvu kukuruza i krenuli s jesenskom obradom zemljišta. Prinosi kukuruza su bili visoki, a samim tim iza kombajna je ostala i velika količina biljnih ostataka.

Kratka tanjurača Rubin 12 se u ovakvim uvjetima, na parcelama s prinosom kukuruza od 14 tona po hektaru i velikom količinom biljnih ostataka 40 odnosno 60%, pokazala kao odlično rješenje za obradu zemljišta ove jeseni, osiguravajući maksimalno usitnjavanje biljnih ostataka i njihovo miješanje sa zemljištem.

Konkavni diskovi osiguravaju homogenu mješavinu

Kompaktna kratka tanjurača Rubin 12, njemačkog proizvođača Lemken osigurava intenzivnu i homogenu mješavinu zemljišta u sloju 12 centimetara. Ova kompaktna tanjurača može raditi na svim tipovima zemljišta koja su ranije bila "rezervirana" isključivo za obradu kultiviranjem.

To je moguće zahvaljujući specijalno raspoređenim konkavnim diskovima velikog promjera. Posebnim dizajnom diskova osigurava se inkorporacija velike količine biljnih ostataka u zemljište. Različiti valjci koji se montiraju iza dva reda simetrično postavljenih diskova optimalno usitnjavaju grude, rekonsolidiraju i izravnavaju zemljište, istovremeno osiguravajući preciznu kontrolu dubine na različitim zemljištima i radnim uvjetima.

Kratka tanjurača Rubin 12

Intenzivno miješanje biljnih ostataka i zemljišta postiže se diksovima promjera 736 milimetara. Ugrađeni diskovi većeg promjera u odnosu na one ugrađivane na ranijim modelima, simetrično raspoređeni u dva reda, omogućuju obradu zemljišta na dubini do 25 centimetara tako da kratka tanjurača Rubin 12 dobiva ulogu i drugih strojeva za obradu tla. Zahvaljujući simetričnom rasporedu diskova eliminira se djelovanje bočnih sila, a njihov utjecaj se ne osjeća ni pri velikim radnim brzinama. Svaki disk je postavljen pod kutem od 20° u odnosu na površinu zemljišta i 16° u odnosu na pravac kretanja.

To osigurava optimalnu penetraciju i obradu zemljišta u punom radnom zahvatu stroja. Uz svaki disk su postavljeni i čistači, tako da ne dolazi do nakupljanja i ljepljenja zemlje i biljnih ostataka na površini diska. Diskovi omogućuju intenzivno miješanje, usitnjavanje gruda i ravnomjernu raspodjelu zemljišta.

Rubin 12 dostupan u nošenoj i polunošenoj varijanti

Kratka tanjurača Rubin 12 dostupna je u verzijama radnog zahvata od tri do šest metara u nošenoj i polunošenoj varijanti. Ovisno o tipu zemljišta koje se obrađuje i radnih uvjeta, Rubin 12 zahtjeva priključivanje s traktrom koji će osigurati 60 do 70 konjskih snaga po metru radnog zahvata kratke tanjurače. Kratka tanjurača Rubin 12 dostupna je korisnicima i u izvedbi s Uni točkom koji osigurava prijenos opterećenja na prednju osovinu traktora, a samim time i bolji kontakt kotača s tlom i bolje iskorištenje vučne sile traktora.

Za više informacija o ovom i svim ostalim modelima, obratite se tvrtki Lemken na jedan od niže navedenih kontakata.

Foto: lemken.com


Tagovi

Lemken Tanjurača Obrada zemljišta Dubina


Autorica

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]