Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 20.08.2021. 12:00

Stiže nova generacija Lemkenovog Azurita ojačana spremnikom za gnojiva

Azurit 10 se može korisiti za sjetvu soje i suncokreta, mogućnost koju njezin prethodnik nije imao.

Foto: Lemken
  • 429
  • 177
  • 0

Novo izdanje Lemkenove Azurit sijačice od idućeg mjeseca bit će dostupno na tržištu, najavljuju to iz ove tvrtke. 

Riječ je, kako pojašnjavaju, o poboljšanom modelu nazvanom Azurit 10 koje osim dosadašnjih četiri, šest i osam sjetvenih jedinica međurednog od 70 do 80 centimetara sada ima šest ili dvanaest ulagačkih tijela s razmakom od 50 cm. Novi uređaj za formiranje brazde poboljšat će kvalitetu ulaganja sjemena. Ulazni dio cijev za provođenje sjemena do posteljice po novom se može zamijeniti nakon što se istroši. 

Nadalje, prednost ovog modela je i ta što se može koristiti i za sjetvu soje i suncokreta, čiju mogućnost njezin prethodnik nije imao. Još jedna nova značajka je automatsko izdvajanje sjemena kukuruza sa sustavom koji nadzire i podešava kvalitetu izdvajanja, a može se ugraditi i u starije strojeve.

Prednost ovog modela je i ta što se može koristiti i za sjetvu soje i suncokreta (foto: Lemken)

Među brojnim prednostima istaknuta je i jedinica za apliciranje umjetnog gnojiva MicroHub 5 koja omogućuje primjenu mikrogranula u neposrednoj blizini sjemena. "Mikrogranule sadrže hranjive tvari topive u vodi koje su brzo dostupne biljkama, a pomažu im u njihovom razvoju. To je osobito važno u hladnim, suhim, proljetnim danima“, pojasnio je voditelj dizajna tvrtke Bernd Valtwies

MicroHub ima spremnik od 200 litara gnojiva, a može dozirati u količinama od jednog do 40 kilograma po hektaru. Uređaj za doziranje je električni, a granule se pneumatski šalju u sjetvenu brazdu. Ugrađen je i novi sustav nadzora gnojiva koji automatski upozorava rukovoditelja ako se pojedinačni ulagači blokiraju. 

"Ovo je vrhunska preciznost“, istaknuo je Valtwies dodavši kako je ova jedinica pogodna za montažu i na neke starije modele Azurit 9, ovisno o godini proizvodnje. 


Tagovi

Lemken Sijačica Azurit 10 Novi model Sjetva MicroHub 5


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

LEMKEN GmbH & Co. KG

Savska cesta 106, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 91 1811 718, e-mail: l.matijevic@lemken.com web: http://www.lemken.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]