• Lemken
  • 04.04.2019. 09:00

Slavko Kralj: Na jesen stiže novi plug Juwel 10 za snažne traktore

Razgovarali smo s prodajnim predstavnikom tvrtke Lemken Slavkom Kraljem koji je izdvojio nekoliko top strojeva za ratare koji imaju traktore od 150 do 200 KS pa na dalje, ali i novitet za ovu godinu.

Foto: Vedran Stapić
  • 1.396
  • 131
  • 0

U Gudovcu je na 22. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu široku paletu poljoprivredne mehanizacije izložila i tvrtka LEMKEN. Razgovarali smo s njihovim prodajnim predstavnikom Slavkom Kraljem koji je izdvojio nekoliko strojeva za ratare koji imaju traktore od 150-200 KS pa na dalje, ali i novitet za ovu godinu.

"Ove godine izdvojili bi Rubin 12, kratku tanjuraču koja je dostupna u verzijama radnog zahvata od tri do šest metara u nošenoj i polunošenoj varijanti za traktore 400-500 KS". Ova tanjurača osigurava intenzivnu i homogenu mješavinu zemljišta u sloju od 12 centimetara, a može raditi na svim tipovima zemljišta koja su ranije bila "rezervirana" isključivo za obradu kultiviranjem.

Razni valjci iz širokog asortimana Lemken valjaka nude optimalno pucanje i ravnanje, kao i preciznu kontrolu dubine za različite vrste tla i različite radne uvjete.

bfg
Izložbeni štand tvrtke LEMKEN

Kombinacija Heliodor - Solitair

Kralj izdvaja i kombinaciju Heliodor i Solitair. Heliodor je kompaktna tanjurača koja se može koristiti za plitku kultivaciju strništa na laganim i srednjima tlima, te za pripremu klica prije malča ili nakon oranja. To znači da se Heliodor može koristiti i prilikom konvencionalne obrade tla i prilikom malčiranja. Nošene varijante Heliodora od 3 i 4 metra i polunošene varijante od 4 do 6 metara mogu se kombinirati sa Solitair pneumatskom sijačicom ako je potrebno.

LEMKEN u programu ima 3 vrste tanjurača:

  • Heliodor 9 od 2- 16 m radnog zahvata od 70-600KS  radna dubina do 12 cm
  • Rubin 10 od 2,6- 7m radnog zahvata  od 130-400KS radna dubina do 25 cm
  • Rubin 12 od 3,0-6 m radnog zahvata  od 200-500KS radna dubina čak do 30 cm

Novi plug Juwel 10!

Slavko Kralj najavio nam je novitet za ovu godinu, a to je novi plug Juwel 10 koji će biti na prezentaciji u Hrvatskoj krajem 9. mjeseca, a plug će biti 6+1 brazdi za traktore od 400-500 KS. To je nošeni plug okretač.

Više fotografija sa sajma u Gudovcu pogledajte u galeriji ispod teksta, a za više informacija obratite se tvrtki LEMKEN na jedan od niže navedenih kontakata.


Fotoprilog


Tagovi

LEMKEN Plug Rubin 12 Mehanizacija Gudovac Juwel 10 Solitair sijačica


Autor

Vedran Stapić

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Vlasnik SLinka, bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

svježe s terena danas :) ove neopisive mirise cvjetova mandarina ne mogu podijeliti s vama ,ali slik... Pročitaj cijelu bilješku »