Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svjetsko natjecanje orača
  • 03.12.2017. 15:00

Saša Višak odličan na svjetskom natjecanju orača

Kenija je ugostila orače iz 22 zemlje svijeta. Naš Saša Višak pokazao je zavidno znanje!

  • 4.769
  • 421
  • 0

Već 64. svjetsko natjecanje orača ovoga puta održalo se na afričkom kontinentu, u Keniji, a Hrvatska pokazala da i u ovom "sportu" ima iznimne ljude. Naime, Saša Višak koji se jedini natjecao iz Hrvatske jer Zoranu Piskaču nije omogućena adekvatna oprema s kenijske strane, zauzeo je 10. mjesto drugi dan natjecanja na travi, u oštroj konkurenciji.

Na prvom mjestu je ostao Gene Gruber iz SAD-a, Eamonn Tracey iz Irske je drugi, a treći Bjame Moller Nielsen iz Danske. U kategoriji plugova premetnjaka prvi je John Whelan iz Irske, drugi Bob Mehrtens iz Novog Zelanda, a treći Yves Thievon iz Francuske.

Prvi dan natjecanja na strništu u kategoriji pluga ravnjaka natjecalo se 23 natjecatelja. Prvo mjesto zauzeo je Don Gruber iz SAD-a, drugo Eamonn Tracey iz Irske, treće Bjame Moller Nielsen iz Danske, a naš Saša Višak završio je na 13. mjestu. U kategoriji premetnjaka natjecalo se 19 natjecatelja, o kojih je prvi bio John Whelan iz Irske, drugi Marco Angst iz Švicarske i treći Bob Mehrtens iz Novog Zelanda.

Natjecanje je otvorio predsjednik Kenije Uhuru Kenyatta na farmi Nongongeri pri Sveučilištu Egerton u Nakuru-u. Istaknuo je da će Vlada posebnu pozornost posvetiti mehanizaciji u poljoprivredi te pomoći lokalnim poljoprivrednicima da povećaju proizvodnju hrane. Priznao je da je upravo vidio najnovije i najmodernije traktore i plugove po prvi puta. "Po prvi puta vidim visoko napredne plugove. Moja će Vlada u prioritet staviti akviziciju takvih strojeva kako bi pomogla lokalnoj poljoprivredi", rekao je Predsjednik Kenyatta.

U Keniji su se ove godine natjecali natjecatelji iz 22 zemlje, navodi se u priopćenju Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača (HUONO).

Izvor i foto: HUONO


Tagovi

Svjetsko natjecanje orača Kenija Saša Višak Kenija HUONO


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]