Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Propadanje tla
  • 05.11.2016. 09:00

Rupa od 7 metara na OPG Kordiš prijeti cesti D23?

Drugi slučaj propadanja tla dogodio se u Potoku Tounjskom prije mjesec dana, a rupa je u ovom slučaju bila dubine čak sedam metara.

Foto: bigstockphoto.com, aynur_sib
  • 3.347
  • 356
  • 0

Nedavno smo pisali o propadanju tla u Hercegovini. Ivan Jurič je za medije ispričao kako se tlo otvorilo pod njegovim traktorom dok je brao kukuruz.

Propadanje zemlje u Hercegovini nije rijetkost jer se radi o kršu. Otvor rupe je bio oko 60x100 centimetara, a dubina četiri do pet metara.

Tlo se otvorilo pod traktorom dok je brao kukuruz!

Sloj zemlje koja se obrađuje i po kojoj voze traktori u tom hercegovačkom području jedva je nešto viši od 60-ak centimetara te su je podupirale sedre, sedimentne stijene, šupljikave stijene, u ovom slučaju izduženog oblika, kažu stručnjaci. No, to nije jedini takav slučaj.

Što krije sedam metara duboka rupa?

Drugi slučaj propadanja tla dogodio se u Potoku Tounjskom prije mjesec dana, a rupa je u ovom slučaju bila dubine čak sedam metara. "Propao mi je traktor i skužio sam da je rupa i svjetlio reflektorom. Sad se proširila i produbila. Ispitat će je speleolog iz Ogulina", govori 42-godišnji Mirko Kordiš za Agroklub koji se poljoprivredom bavi cijeli život i nikada nije doživio ovako nešto.

"Rupa je širine oko 150 cm i sada je puno dublja i širi se prema cesti D23. Cesta je udaljena oko 15 m. Zbog toga sam i molio da se ispita da se vidi ima li opasnosti za cestu i moju baštu. Moji se klinci igrali baš tu nekoliko dana ranije. Dubinu ne mogu više izmjeriti."

Foto: bigstockphoto.com, aynur_sib


Tagovi

Propadanje tla Rupa Potok Tounjski


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."