Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 28.11.2023. 12:00

Ratari, objavljen je Javni poziv za potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje

Intenzitet potpore iznosi najviše 135 €/ha, a zahtjev je moguće podnijeti najkasnije do 20. prosinca 2023. godine

Foto: Maja Celing Celić
  • 10.047
  • 689
  • 1

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Javni poziv za provedbu Programa potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarstva temeljem kojeg je u AGRONET zaštićenoj aplikaciji omogućeno podnošenje zahtjeva za ovu potporu.

Ističu kako je cilj pružiti financijsku potporu proizvođačima koji se bave proizvodnjom pšenice i/ili ječma i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pira i/ili raži i/ili uljane repice kako bi se ublažili ekonomski gubitci koji utječu na održivost proizvodnje ratarskih kultura u Republici Hrvatskoj.

Za potporu je prihvatljivo prvih 30 hektara poljoprivrednih površina na kojima podnositelj zahtjeva uzgaja pšenicu i/ili ječam i/ili zob i/ili tritikale i/ili pir i/ili raž i/ili uljanu repicu u 2023. godini.

Tko su prihvatljivi korisnici?

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredni proizvođači koji se bave proizvodnjom pšenice i/ili ječma i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pira i/ili raži i/ili uljane repice i koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

  • upisani su u Upisnik poljoprivrednika
  • imaju evidentirane poljoprivredne površine pod pšenicom i/ili ječmom i/ili zobi i/ili tritikale i/ili pirom i/ili raži i/ili uljanom repicom u ARKOD sustavu na temelju kojih je podnesen Jedinstveni zahtjev za 2023. godinu.

Detalje o potpori kao i potrebne obrasce i upute možete pronaći ovdje.

Intenzitet potpore iznosi najviše 135 €/ha za površine prihvatljive za potporu, a Zahtjev je moguće podnijeti najkasnije do 20. prosinca 2023. godine.


Tagovi

Javni poziv APPRRR Kompenzacija rasta troškova Zahtjev za potporu AGRONET Program potpore


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kritično je: Dugotrajna suša i rekordne temperature imaju vrlo negativan utjecaj na Sredozemlje, stoji u najnovijem izvješću Zajedničkog istraživačkog centra Komisije (JRC).
Uskoro više!