Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Pilaš
  • 14.05.2023. 12:00
  • Požeško-slavonska, Viškovci

Ratar je, stočar i povrćar, ali od strojeva bira samo Claas

S obzirom na velik broj svinja koje uzgajamo, uskoro ćemo službeno otvoriti i našu kušaonicu kulena na koju smo jako ponosni, kaže poljoprivrednik Branko Pilaš i otkriva zašto baš ova marka strojeva.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 3.610
  • 327
  • 1

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Branka Pilaša nalazi se u Viškovcima nedaleko Pleternice. Na njemu, osim članova obitelji radi još dva djelatnika, a OPG posluje od 1992. godine.

"Bavimo se ratarstvom, stočarstvom i povrtlarstvom, a sveukupno obrađujemo 135 ha zemlje", istaknuo je Pilaš. Proizvode žitarice i kukuruz, od čega čak 30 posto otpada na vlastitu potrošnju za potrebu stočne hrane.

Poljoprivredom se Branko bavi dugi niz godina, a OPG je od majke preuzeo 2014. godine. "Tada smo povećali proizvodnju i proširili proizvodne kapacitete. Za probu smo posadili kupus na pet hektara. Sad ga imamo na 12 ha uz rijeku Orljavu što nam olakšava navodnjavanje", istaknuo je.

Uskoro otvaraju kušaonicu kulena

Iako je ostavio stalan posao kako bi se bavio poljoprivredom, kaže, iskustva su mu odlična i želi se nastaviti time baviti. "Posao je naporan i treba raditi, nekada je to malo više, nekada malo manje. S obzirom na velik broj svinja koje uzgajamo, uskoro ćemo službeno otvoriti i našu kušaonicu kulena na koju smo jako ponosni", najavio je.

Papirologija je, dodaje ovaj proizvođač, uvijek najteži i najveći dio svakog posla. "Nekoliko puta smo skoro odustali, ali drago nam je da smo uspjeli završiti", zadovoljan je.

Gotovo svi strojevi na gospodarstvu ove obitelji su marke Claas, a na njih su se odlučili po preporuci prijatelja. "Od tada i surađujemo s tvrtkom Jerković. Od prvog trenutka kad sam vidio traktor, koji me privukao najprije fizičkim izgledom, pa sve do trenutka kad sam sjeo u kabinu znao sam da su to strojevi koje ćemo imati na našem gospodarstvu", ističe Pilaš.

Koriste četiri Claas stroja

Inače, oni posjeduju četiri Claas traktora: Arion 410, Arion 430, Arion 510 te Claas kombajn Tucano 430, a ovaj poljoprivrednik kaže da imaju njihovu preporuku jer opravdavaju omjer cijene i kvalitete. Kod traktora mu je kaže najdraža unutrašnjost kabine jer je sve nadohvat ruke i jednostavno za korištenje.

"Imali smo nekih negativnih iskustava s dobavljačima strojeva prije nego što smo započeli suradnju s tvrtkom Jerković, ali s njima smo sada i više nego zadovoljni", govori on.

Dodaje da su se već i sprijateljili, povezali i znaju da od njih imaju podršku od 0 do 24 h te da im stoje na raspolaganju za sve - od savjetovanja, servisa, izbora strojeva. "Nadam se da ćemo još dugo surađivati, a očekujemo i da će se s povećanjem posla našem timu pridružiti veći traktor i novi kombajn", zaključuje Pilaš dodavši da su im velik vjetar u leđa potpore u poljoprivredi. 


Fotoprilog


Tagovi

Branko Pilaš OPG Claas Kombajn Traktori Jerković


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]