Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dan polja duhana
  • 25.09.2017. 20:00

Prinosi duhana veći, veća i otkupna cijena

U Hrvatskim duhanima za ovu godinu imaju ugovorenih gotovo 3.200 hektara nasada duhana, a očekivana količina ubranog duhana iznosi gotovo 7.000 tona.

Foto: mps.hr
  • 599
  • 41
  • 0

Već 18. Dan polja duhana 2017. održan je u Virovitici u organizaciji Hrvatskih duhana d.d. na kojemu su prezentirani rezultati pokusnih istraživanja i provedenih tehnoloških mjera uzgoja duhana na tri lokacije.

U Hrvatskim duhanima za ovu godinu imaju ugovorenih gotovo 3.200 hektara nasada duhana, a očekivana količina ubranog duhana iznosi gotovo 7.000 tona.

Hrvatski duhani će sav otkupljen duhan s hrvatskih polja plasirati u pogone za preradu duhanskih proizvoda diljem zapadne Europe kao i u domaću tvornicu u Kanfanaru.

"Bez obzira na vremenske uvjete ovogodišnji prinosi hrvatskog duhana veći su od prošlogodišnjih i iznimno dobre kvalitete, a ovogodišnja otkupna cijena duhana viša je od lanjske, što mi je drago za čuti. To je jamstvo sigurnog izvoza. Zadovoljan sam što će sav duhan koji naši poljoprivrednici proizvedu biti otkupljen i što im je na raspolaganju svjetska ekspertiza koja će im omogućiti povećanje prinosa i dugoročnu održivost proizvodnje", izjavio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Foto: mps.hr


Povezana biljna vrsta

Duhan

Duhan

Sinonim: - | Engleski naziv: Tobacco | Latinski naziv: Nicotiana tabacum L.

Duhan se dobro prilagođava klimi i tlu, ali se prema uvjetima uzgoja mijenjaju njegova morfološka svojstva. Slabiji duhan sadrži manje od 1 % nikotina, srednje jak između 1 i 2 %,... Više [+]

Tagovi

Duhan Prinos Cijena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).