Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Biomineral Agrostemin
  • 03.05.2017. 10:30

Primijenite Agrostemin prirodni biostimulator!

Jeste li čuli za Agrostemin - prvi prirodni biostimulator rasta biljaka, koji je zaštićen patent doktorice Danice Gajić?

  • 5.599
  • 145
  • 0

Tvrtka Biomineral Agrostemin zastupa brend Agrostemin - prvi prirodni biostimulator rasta biljaka. Zaštićen je to patent doktorice Danice Gajić. Daje odlične rezultate već dugi niz godina, kako u ratarstvu, tako i u voćarstvu, povrtlarstvu i vinogradarstvu.

Ovaj prirodni biostimulator koristi se u nekoliko fenofaza kod biljaka, ovisno o kojoj se kulturi radi. Kod kultura koje se razmnožavaju iz sjemena, koristi se Agrostemin zeleni, a postoji i zlatni koji se razlikuje po koncentraciji aktivne tvari. Agrostemin zlatni je 10 puta koncentriraniji i koristi se u 10 puta manjoj količini.

Agrostemin se nanosi na sjeme i njegovo djelovanje se pokazuje u boljoj klijavosti, boljoj otpornosti biljaka (na mrazeve, sušu i druge stresne uvjete). Biljka u startu ima bolju energiju i snagu te bolji potencijal da iskoristi svoje genetske mogućnosti i da na kraju da veći prinos.

Pripravak na bazi biljnog materijala!

Agrostemin je napravljen na bazi biljnog materijala. Predstavlja ekstrakt fitohormona izvučenih iz biljaka. U sastavu preparata u aktivnoj tvari nalaze se aminokiseline i prirodni fitohormoni. Danas postoji dosta umjetnih novih fitohormona i preparata koji daju sličan efekt no postoji velika razlika između takvih i prirodnih fitohormona.

Proizvod je prirodan, zdrav, neškodljiv za pčele i okolinu.

Agrostemin je kod ratarskih kultura najbolje primijeniti sa zaprašivanjem sjemena, a drugi tretman kad se u polje još može ući, primjerice u fazi zadnje primjene herbicida. Agrostemin najbolje rezultate daje kod biljaka kod kojih je moguća upotreba u fazi cvatnje, odnosno oplodnje.

Pokusi s KWS hibridima i Agrosteminom

Prošle godine s Agrosteminom je odrađeno preko 40 pokusa u Hrvatskoj. Većina tih pokusa dokazala su pozitivno djelovanje pripravka.

Također, prošle godine je rađen i pokus u suradnji s KWS-om u Gudovcu na pet KWS-ovih sorti pšenica. Rezultat je pokazao da je na svim pokusima bilo preko 10 tona suhog zrna po hektaru, a i sami posjetitelji su se mogli uvjeriti u vrhunske rezultate.

Napravljen je pokus i s KWS-ovim hibridima kukuruza i svi pokusi su dali izuzetne rezultate, najprinosniji hibrid je ostvario drugi rezultat u Hrvatskoj prošle godine s preko 17 tona suhog zrna po hektaru, ali su i svi drugi hibridi po FAO grupama bili iznad prosjeka u odnosu na neke lokacije gdje nije korišten Agrostemin.

Odlično djeluje u stresnim uvjetima

"Prošle godine smo mogli vidjeli i utjecaj Agrostemina u stresnim uvjetima. Na pokusima koje smo radili u Gudovcu je došlo do kasnoproljetnog mraza koji je izazvao oštećenja na izniklim listovima u fazi oko tri lista. Razlika između tretirane i kontrolne grupe bila je vidljiva, oštećenja su bila 15% veća na biljkama koje nisu tretirane Agrosteminom", kažu iz tvrtke.

Biljke koje su doživjele stres u samom početku razvoja, a bile su tretirane Agrosteminom, imale su zadovoljavajuće prinose na kraju godine.

Prošle godine se radio i veći broj ogleda na krumpiru u Hrvatskoj, rezultati su također bili izuzetno dobri. Na nekim hibridima je bilo više krumpira nego u kontrolnoj grupi. Kod svih sorti koje su bile u pokusima postojao je pozitivan otklon u korist biljaka koje su tretirane Agrosteminom.

Za više informacija obratite se tvrtki Biomineral Agrostemin na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Agrostemin Biostimulator Biljke Porast Klijavost Pokusi Urod Kvaliteta Zlatni Zeleni Kukuruz Danica Gajić


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.