Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Austro Diesel
  • 30.09.2015. 14:30

Predstavljeni traktori nove generacije!

Osim smanjenja pogonskih troškova, novi modeli traktora MF 5600, doprinose i znatnom povećanju udobnosti pri radu i fleksibilnosti primjene.

  • 861
  • 38
  • 0

Uvođenjem nove norme ispušnih plinova Massey Ferguson svoje je modele s četirima cilindrima poznate serije all-round traktora MF 5600 u potpunosti preradio i opremio brojnim inovacijama koje, osim smanjenja pogonskih troškova, doprinose i znatnom povećanju udobnosti pri radu i fleksibilnosti primjene.

Četiri nova osnovna modela pogone najmoderniji Agco power motori s 4 cilindra i 100-130 KS, koji su razvijeni upravo i posebno za ove nove tipove. Serija MF 5700 SL osim toga privlači i prvorazrednom preglednosti, najboljom okretnosti na tržištu te izvanrednom ukupnom efikasnosti u kombinaciji s prijenosnicima koji su također posebno unaprijeđeni. Kupac pritom profitira smanjenim troškom održavanja uz maksimalnu pouzdanost.

Učinkovit i pouzdan za širok spektar radova

Osovinskim razmakom od 2,55 m i masom praznog vozila od oko 4,8 t ti traktori nude istaknutu težinu po jedinici snage uz izvanrednu okretnost. Unaprijeđenim dizajnom neometanog pogleda i širokom paletom utovarivača u tvornici ti su traktori vrlo prikladni za utovarivanje i za širok spektar radova na polju ili transporta. To ih čini prvim odabirom za pogone koji traže vrlo učinkovit i pouzdan stroj za različite radove i smislu optimalne iskoristivosti.

"Svoje nove traktore serije MF 5700 SL temeljimo na uspjesima serije MF 5600 te smo uz savršenu usklađenost uspjeli zadovoljiti zahtjeve klasičnih pogona stočarstva i kombinirane pogone, a istovremeno pružiti potrebnu snagu za srednje teške radove na polju. Ti kompaktni paketi snage pružaju maksimalnu okretnost na imanju, primjerice kod primjene u vezi s utovarivačem ili vozilom za miješanje stočne hrane te istodobno ostavljaju dobar dojam zadovoljavajućom snagom i razinom komfora kakvu nudi serija većih dimenzija na rad na oranici", tvrdi Campbell Scott, direktor marketinga tvrtke Massey Ferguson za područje Europe, Afrike i Bliskog istoka.

"Kako bi zadovoljila najstrože zahtjeve norme za ispušne plinove Tier 4, tvrtka Massey Ferguson svoja je rješenja istovremeno elegantno poboljšala. Zahvaljujući revolucionarnom i vrlo kompaktnom All-in-one SCR sustavu koji se može ugraditi s desne strane, praktički ispod kabine, serija MF 5700 SL nudi istu nepobjedivu preglednost kao i prethodnik serije MF 5600, bez dodatnih kompliciranih ili osjetljivih elemenata", dodaje Scott.

Model MF 5710 SL od 100 KS kupcu od sada nudi mogućnost da osim modela MF 5610 s prijenosnikom Dyna-4 i motorom s 3 cilindra mogu odabrati i model s 4 cilindra iste snage te se mogu odlučiti za djelomično ili potpunu automatsku izvedbu prijenosnika Dyna-4 ili Dyna-6.

U sljedećoj tablici pogledajte pregled modela MF 5700 SL:

Massey Ferguson MF 5700 SL serije

Model

MF 5710 SL

MF 5711 SL

MF 5712 SL

MF 5713 SL

Prijenosnik

Dyna 4/Dyna 6

Dyna 4/Dyna 6

Dyna 4/Dyna 6

Dyna 4/Dyna 6

KS* maks. pri 2000 o/min

100

110

120

130

Okretni moment* maks. pri 1500 o/min

420 Nm

468 Nm

502 Nm

545 Nm

Motor

AGCO Power 4.4 l, 4 cil. , Tier 4 Final SCR

Izvedbe kabine

Essential/Efficient/Panoramic

Industrijski lider u tehnologiji motora i ispušnih plinova

Kupci profitiraju od pionirskog rada koji je tvrtka Massey Ferguson od 2008. obavila uvođenjem SCR-a u tehniku utovarivanja. Zahvaljujući toj ranoj načelnoj odluci, koju je u međuvremenu slijedio gotovo svaki proizvođač traktora, bilo je moguće tehnologiju motora i koncept vozila budućih serija optimalno međusobno uskladiti i dizajnirati od prvog koraka u razvoju. To znači da se tehnologije, odnosno serije, koje su postale potrebne za pridržavanje najstrožih normi ispušnih plinova u vozilo komponiraju već na dasci za crtanje, pa ne nastaju nikakvi negativni utjecaji na snagu, efikasnost, održavanje, klirens ili, što je također vrlo važno, vidljivost na sve strane.

Traktor Massey Ferguson u polju

Modele serije MF 5700 SL pokreće novi motor Agco power od 4,4 l s četirima cilindrima, kod kojeg je efikasnost goriva nekoliko puta poboljšana u odnosu na prethodne modele. All-in-one SCR sustav s katalizatorom oksidacije dizelskog goriva (DOC) kompaktno je pričvršćen na desnoj donjoj strani kabine i tako integriran u koncept vozila da ne smeta i da je siguran. Ispuh je istih dimenzija kao kod prethodnih modela. Redizajnirana jedinica motora i čišćenja ispušnih plinova posjeduje poseban sustav raspršivača koji na najbolji način miješa ispušne plinove i čestice čađe dizelskog goriva s AdBlue. To se pokazalo najefikasnijim načinom smanjenja štetnih dušikovih oksida. Sustav osim toga ne treba održavati. Među ostalim inovacijama nalazi se i elektronički reguliran rasteretni ventil turbokompresora i novi common-rail sustav za ubrizgavanje četvrte generacije, koji dodatno poboljšavaju proradno ponašanje i ukupnu efikasnost.

Inteligentnim povezivanjem tih naprednih tehnologija i pojedinačnih komponenti znatno su se mogle smanjiti pogonske temperature motora. Time nije bilo potrebno povećati rashladnu jedinicu ni poklopac motora i zadržana je savršena preglednost dokazanoga koncepta neometanog pogleda. Samo je prorez za zrak poklopca motora redizajniran i premješten zbog iskustava s prethodnim serijama kako bi se povećao učinak hlađenja.

Dokazane funkcije prijenosnika Dyna-4 i Dyna-6

Svi modeli serije MF 5700 SL mogu se po izboru opremiti Powershift prijenosnicima Dyna-4 ili Dyna-6, koji posjeduju vrlo omiljenu funkciju. Naime, pritiskom papučice kočnice prijenos se automatski isključuje i time ubrzava primjerice rad utovarivačem. Neobavezni AutoDrive automatski prebacuje 4 odnosno 6 stupnja pri radu u polju, ovisno o učinku te prilikom transporta uvijek odabire optimalni prijenos.

Osnovna funkcija dokazanog i visoko efikasnog prijenosnika Dyna-6 nudi prebacivanje između 6 brzina u četiri skupine bez spojke, a time i po 24 brzine za vožnju naprijed i nazad. Prijenosnik Dyna-4 ima 16 brzina za vožnju naprijed i nazad, četiri Dynashift brzine u četiri skupine, a elektrohidrauličko upravljanje također omogućuje promjenu skupina bez spojke.

MF 5700 SL - najznačajnija svojstva:

  • Ekonomični motori AGCO Power s 4 cilindra (Tier 4 final) s radnim obujmom od 4,4 l i All in One-SCR sustavom s DOC koji ne treba održavati.
  • Odabir između prijenosnika Dyna-4 ili Dyna-6, u djelomično ili potpuno automatskoj izvedbi
  • Kompletno nove MF opruge prednje osovine, efikasno i savršeno integrirane u vozilo - i kada je priključen utovarivač i/ili prednja hidraulika
  • Odabir učinkovitih hidrauličkih sustava - CCLS sa 110 l/min ili Open Center High Flow 100 l/min ; upravljanje na dodir ili joystickom (opcije)
  • Novi, veći zaslon u boji s mogućnostima individualnog podešavanja
  • SpeedSteer
  • Upravljački sustav Auto-Guide 3000 s inovativnom funkcijom Go-Modus
  • Tvorničke pripreme za utovarivač

Za sve dodatne informacije možete se javiti tvrtki Austro Diesel na dolje navedene kontakte.


Tagovi

Austro Diesel Massey Ferguson Agco power MF 5600 MF 5700 SL Traktor Campbell Scott MF5610 MF 5710 SL


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]