Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vita Kemija d.o.o. i Zoberbac
  • 31.07.2014. 08:45

Predstavljena nova gnojiva na našem tržištu!

Vita Kemija d.o.o. i španjolska tvrtka Zoberbac našim poljoprivrednicima predstavili nova sredstva za ishranu bilja!

  • 2.234
  • 250
  • 0

Vita Kemija d.o.o., nova tvrtka sa sjedištem u Zadru, našim poljoprivrednicima donosi inovativna riješenja svjetskih proizvođača u ishrani i zaštiti biljaka. U luci Gaženica imaju veliko skladište, a prodaju prvenstveno proizvode tvrtki Siriac i Zoberbac, no kod njih ćete naći i sredstva kao što su Yara, Agrimartin te Solfochimica.

29. srpnja ove godine, Vita Kemija je u Kutjevu ugostila generalnog direktora španjolskog proizvođača Zoberbac, koji je našim poljoprivrednicima predstavio idejna rješenja svoje tvrtke.

U prostorima Kutjeva d.d., nakon uvodne riječi člana uprave Mladena Itraka, Leon Forado Benchinol izdvojio je 3 proizvoda iz Zoberbac ponude sredstava za ishranu bilja koji će uskoro biti dostupni i na našem tržištu. Radi se o sredstvima Zoberaminol, Kuality te Vital Power Phos. Ono što ističe Zoberbac pred ostalima, jest činjenica da se fokusiraju na pametnu poljoprivredu, odnosno nude poljoprivredniku mogućnost primjene sredstva sa određenim sastojkom koji je potreban njegovoj biljci, dok drugi proizvođači nude kompleksna sredstva sa kojima se primjenjuje ono što biljci treba, ali i ono što ne treba. Pametna poljoprivreda omogućuje tretiranje isključivo biljke, a ne i tla, pa je samim time tretman puno efektivniji, a željeni rezultat kvalitetniji.

Uz stručno prevođenje voditelja prodaje Vita Kemije, Vedrana Sušića, dipl.oec., proizvođači su ostali oduševljeni novinama koje će, kažu, rado isprobati.

Zoberaminol

Zoberaminol -

visoka koncentracija L-aminokiselina!

Najčešće potaknut niskim i visokim temperaturama te sušom, stres je jedan od najvećih problema biljaka u usjevu. Ono za čime svi tada posežu jesu aminokiseline. Zoberaminol je proizvod kojeg ističe visoka koncentraija 12 različitih L-aminokiselina organskog porjekla, a koje potiču razvoj korijenovog sustava biljke.

Zoberaminol je ujedno i prvi proizvod ove tvrtke i prvih 15 godina proizvodili su isključivo njega. No dugogodišnji klijenti uvidjeli su njihovu kvalitetu pa zatražili da rade na razvoju novih proizvoda i danas su tu gdje jesu, kao jedna od najjačih proizvođača u svojoj branši.

Vital Power Phos

Vital Power Phos - gnojivo bogato fosforom!

Tekuće gnojivo koji se sastoji od organskog ortofosfata obogaćenim cinkom (Zn), i koje garantira visoku dostupnost fosfora (P) biljci.

Kombiniran je sa organskim kiselinama s bogatom izmjenom radikala koji štite fosfor u zemlji, što ga čini 3 do 4 puta efektivnijim od ostalih proizvoda ove vrste. Potiče razvoj korijenovog sustava biljke, cvjetova te zametanje plodova. Vital Power Phos moguće je koristiti kao glavni izvor fosfora biljci ili pak djelomičnom aplikacijom kao dodatni tretman.

Kuality

Kuality - izvor kalija!

Formula bogata kalijem (K), a ne sadrži nitrate, sulfate, kloride i karbonate te je kombinirana sa bio peptidnim transporterima, što omogućava apsorpciju i translokaciju u biljku odmah po primjeni. Time ispunjava potrebe plodova tijekom stadija rasta. Osim toga, Kuality potiče ranoću razvoja, razine šećera te obojanost ploda. Ono što je još vrlo bitno jest to da je u potpunosti siguran za organsku proizvodnju. Još su brojne prednosti ovog proizvoda:

  • potiče fotosintezu
  • reducira transpiraciju
  • aktivira enzime i potiče njihovu proizvodnju
  • olakšava transport šećera u biljci

Sastav ovog proizvoda omogućava kombinaciju sa proizvodima bogatim kalcijem (Ca), što je inače nemoguće.

Osim sredstava za ishranu bilja, Zoberbac se bavi i proizvodnjom zaštitnih sredstava, o čijoj ćemo kvaliteti u budućnosti saznati od tvrtke Vita Kemija d.o.o. koji je njihov generalni zastupnik.

Način primjene i učinkovitost gnojiva koja nudi Vita Kemija značajno je naprednija i drugačija od gnojiva koja se trenutno nalaze na hrvatskom tržištu. Ukoliko vas interesira neki od gore navedenih proizvoda, javite se na jedan od idućih kontakata:

  • Vedran Sušić, dipl.oec., voditelj prodaje, +385 99 434 7473
  • Denis Protić, dipl.ing.agr., +385 23 627 293, +385 99 434 7472

Fotoprilog


Tagovi

Vita Kemija d.o.o. Zoberbac Leon Furado Benchinol Španjolska Vedran Sušić Stres biljaka Zoberaminol Vital Power Phos Aminokiseline Pametna poljoprivreda Fosfor Ortofosfati Kutjevo d.d. Kuality Zadar Mladen Itrak Esad Granolo

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]