Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 15.09.2020. 12:00
  • Bjelovarsko-bilogorska, Hrastovac, Garešnica

Predstavljen John Deere 8RX - traktor s četiri gusjenice, idealan za teške terene i osjetljiva tla

Ovaj je traktor namijenjen onima čiji je prioritet minimalno remećenje tla, idealan je za teške terene na obroncima i osjetljive vrste tla te velike površine. Njegova se vučna snaga ne zaustavlja ni iz kojeg razloga, čulo se na predstavljanju na imanju Stjepana Pavlaka.

Foto: Goran Gazdek
  • 2.346
  • 481
  • 0

Na imanju Stjepana Pavlaka iz Hrastovca kraj Garešnice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u organizaciji tvrtke Novocommerce International predstavljen je novi model John Deere 8RX. Riječ je o traktoru s četiri gusjenice (stražnje veće, prednje manje), 410 ks, motora 9,0 l sa 6 cilindra, teškog 18,7 t, međuosovinskog rastojanja 3.235 m.

Valja podsjetiti da je John Deere prvi proizvođač poljoprivredne opreme koji je proizveo niz standardnih traktora s tri različita pogonska koncepta. Uz pokretanje novih traktora na kotačima serije 8R, 8RT modeli s dvije i ova, potpuno nova verzija 8RX s četiri gusjenice.

U Novocommercu ističu kako je namijenjen onima čiji je prioritet minimalno remećenje tla, da je idealan za teške terene na obroncima i osjetljive vrste tla te velike površine, ali i da se vučna snaga ne zaustavlja ni iz kojeg razloga.

Pavlak prvi kupac u cijeloj Regiji 2

To je jedan od razloga zašto se obitelj Pavlak odlučila upravo za ovaj model traktora. Zemlja je mekša pa je takav stroj vrlo bitan za kompakciju i sabijanje tla, puno bolji od tradicionalnog traktora na kotačima. Osim toga ispostavilo se da u radu troši znatno manje pa su njime jako zadovoljni.

Pavlakovi su svojim gusjeničarom jako zadovoljni

"Stjepan Pavlak je prvi kupac 8RX traktora, ne samo u Hrvatskoj i Europi nego i u cijeloj Regiji 2 koja obuhvaća Europu, Bliski Istok, sjever Afrike. Rezervirao ga je još u listopadu prošle godine dok smo bili na sajmu Agritechnica u Hannoveru. Imao je već jednog gusjeničara i pokazao se kao pun pogodak", objašnjava nam Ivan Pavlović, marketing menadžer tvrtke Novocommerce International.

Svemu tome treba dodati i udobnost: novi dizajn kabine, koji odlikuje vrhunsko sjedalo dostupno s perforiranom presvlakom od kože, grijanjem, aktivnom cirkulacijom zraka, dvosmjernom funkcijom masaže i raznim električnim i pneumatskim podesivim dijelovima.

Svaki poljoprivrednik sniva o John Deereu

"Naravno da bih ga volio imati. Kao što svaki vozač sanja da u garaži ima Mercedesa tako svaki poljoprivrednik sniva o Johnu Deereu", rekao nam je jedan posjetitelj dok je zadivljeno gledao moćni stroj.

Na polju između Hrastovca i Uljanika u dva vrela rujanska dana među ostalima predstavljen je nešto stariji gusjeničar 9RX  i 8R 280 traktor te veliki strojevi za obradu, Bednar podrivač i sjetvospremač, Kuhn veliki performer s dva pluga, jedan od 8 brazdi koji ima zahvat 4,5 metara i drugi.  

Demo u polju privukao je velik broj posjetitelja

Stvari su to koje se ne viđaju svaki dan pa je zabilježen znatno veći broj posjetitelja od očekivanog. Svi smo se morali pridržavati epidemioloških mjera, dezinficirati ruke, ostaviti podatke na ulazu i, jasno, izbjegavati rukovanje. Sve to nije spriječilo dobro raspoloženje i oduševljenje viđenim, a zadovoljna je bila inspekcija lokalnog stožera koja je obišla skup i zaključila kako se mjere poštuju.

"Pozvali smo sve kupce koji bi bili zainteresirani i koji si to mogu priuštiti. Nismo išli preširoko. Ali, događaj je otvorenog tipa, mogao je doći tko hoće", rekao nam je Pavlović.

Bila je to prigoda da nas podsjeti kako John Deere nudi ono što nitko drugi u Hrvatskoj ne može ponuditi: sve integrirano i njihovo što omogućuje da svi podaci dolaze na jedno mjesto kako bi se strojevi mogli pratiti i kasnije temeljitije i bolje analizirati.

Što su sve posjetitelji mogli vidjeti na demonstraciji strojeva u polju, provjerite u galeriji ispod teksta


Fotoprilog


Tagovi

Novocommerce International John Deere Gusjeničar 8RX Stjepan Pavlak Ivan Pavolović


Autor

Goran Gazdek

Više [+]

Novinar sa stažom dužim od tri desetljeća. Radi na Radio Daruvaru, Glasu Slavonije i Bjelovarskom listu gdje je neko vrijeme bio glavni urednik, surađivao s brojnim dnevnim i tjednim listovima, magazinima i revijama. Danas kao slobodni novinar piše za Novosti, Deutche Welle, Gospodarski list i Hinu. Urednik je na portalima Virovitica.net i Pivnica.net. Direktor je Fra Ma Fu festivala – festivala reportaže i reportera. Potpredsjednik je Hrvatskog novinarskog društva.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]