Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 12.12.2013. 09:28

PMT predstavio ergelu Massey Fergusona

Prezentirana snaga i moć Massey Ferguson traktora i kombajna

  • 2.425
  • 233
  • 0

U Otoku kraj Vinkovaca domaćin velike Super 6 Demo Tour bila je Poljoopskrba Međunarodna Trgovina d.o.o.. koja je ugostila sve zaintersirane poljoprivredne proizvođače kako bi se uvjerili u snagu i nadmoć Massey Fergusona. Uvodnu riječ održao je Nenad Stepanić ispred Austro Diesela, a samu prezentaciju vodio je Adam Dominković iz PMT-a.

Na prezentaciji je bilo moguće isprobati u vožnji traktore:

  • Massey Ferguson serija 5600 (95 KS)
  • Massey Ferguson serija 6600 (140 KS)
  • Massey Ferguson serija 7600 (175 KS)
  • Massey Ferguson serija 8600 (320 KS)

Osim navedenih serija traktora mogao se pogledati kombajn Massey Ferguson Beta 7370 od 335 konjskih snaga s novom Highline kabinom koja omogućuje nesmetan pogled i time sigurnost u radu. Ovaj žitni kombajn ima nisku potrošnju goriva te je jednostavan za održavanje. Pogodan je za mala i srednja gospodarstva, a iznimno je jednostavno upravljati njime u polju.

Od zanimljivosti koje su se mogle čuti tijekom prezentacije istaknuto je kako je Massey Ferguson proizveo za vrijeme cijelog poslovanja više od 350 000 kombajna što ga čini najjačim proizvođačem u povijesti.

Jubilej

Ove je godine PMT bilježi 20 godina poslovanja, 15 godina distribucije marke Valtra, 10 godina suradnje s proizvođačem opreme za navodnjavanjen Bauer, 5 godina rada s Väderstad mehanizacijom za obradu tla i sjetvu, te 6mj poslovanja s Massey Fergusonom. Održanoj prezentaciji nazočio je i Per Hellman koji je zastupao Väderstad mehanizaciju. Prezentacija je napravljena s ciljem predstavljanja tehnologije i proslave kraja 2013. godine.

Prezentacija traktora

Serije 5600, 6600 te 7600 odlikuje jednak način rada i funkcionalnost. Veličina kabine, mogućnosti mjenjača i opremljenost vrline su koje ističu ove traktore na tržištu poljoprivrednih strojeva.

Serija 5600 - Sisu Diesel motor je snaga koja se krije ispod haube i pokreće ove izdržljive traktore. Modeli 5608, 5609 i 5610 dolaze u trocilindričnoj izvedbi koja omogućuje manju potrošnju goriva uz istu snagu. 5611, 5612 i 5613 dolaze u četverocilindričnoj izvedbi, a ujedno imaju i više konjskih snaga.

Traktor Massey Ferguson 5609

Trocilindrični motor u traktoru od 100 konja ima isti obrtni moment kao i četverocilindrični motor te time traktor ne gubi na snazi. Modeli 5611, 5612 i 5613 se razlikuju u odnosu na 5608, 5609 i 5610 u odnosu na dimenzije (dužina, širina i visina). Traktor je iznimno pogodan za rad s prednjim utovarivačem, rad u kultivaciji, prskanju ili razbacivanju gnojiva. Svi koji su isprobali u vožnji ovaj traktor mogli su se uvjeriti u njegovu iznimnu okretnost.

Ovo je serija traktora srednje veličine koji su konstruirani kako za ratare tako i za stočare. Razina buke u kabini je iznimno niska - 71 db.

Traktor Massey Ferguson 6614

Serija 6600 - Najnovija serija Massey Fergusona koja je predstavljena u drugoj polovici 2013. Ovo je prvi put da su se traktori iz ove serije mogli vidjeti u Slavoniji i Baranji. Serija 6600 dolazi u rasponu snaga od 140 do 185 konjski snaga. Agco sisu power motori 4,9 litare zapremnine sa 4 cilindra ugrađeni su ovu seriju, a mjenjači mogu biti Dyna-4, Dyna-6 i Dyna-vt.

S obzirom na dimenzije može se koristiti za lakše poslove, kultivaciju, prskanje ili sjetvu ...

Prezentirani traktor MF 6614 Dyna 6 Topoline ima u sebe ugrađen Agco Power Common Rail motor zapremine 4900cm3 sa 4 cilindra. Postiže brzinu od 50 km/h.

Serija 7600 dolazi s najviše modela u ponudi. Napredna tehnologija izrade povećava produktivnost rada u najtežim uvjetima. Raspon snage kreće se 140 do 280 konjskih snaga. Motor je šesterocilindrični što mu daje iznimnu snagu. Rad s traktorom je jednostavan i lagan. Agco Sisu Power motori 6,6 litre i 7,4 litre sa 6 cilindara te Dyna-4,Dyna-6 i Dyna-vt mjenjači dolaze u izvedbama ove serije. U mogućnosti su isporuke tri vrste kabina Essential, Efficent i Exlusive.

Traktor Massey Ferguson 7614

Prezentirani model MF 7614 Dyna - 4 dolazi sa klima uređajem, ITCS Systemom, komformnim sjedalom sa zračnom suspenzijom, velikim regulirajućim podesivim retrovizorima. Hidraulično potpomognuta radna kočnica te uključivanje/isključivanje pogona na sva četiri kotača elektromagnetskim prekidačem pod opterećenjem samo su neke od karakteristika navedenog modela.

Serija 8600 konstruirana je za rad sa velikim opterećenjima radi kojih ima i povećan kapacitet spreminka goriva kako bi traktor imao produljeni rad.

Model koji je bio prezentiran je MF 8760 - 4 dolazi u izvedbi sa Sisu Diesel motorom, 84 CTA Scr 2. generacije, Common Rail / 4 ventila. Zapremina motora je 8400 cm3 u izvedbi sa 6 cilindara.

Traktor Massey Ferguson 8760

Unutar iznimno pregledne kabine nalazi se automatska klima, upravljačka konzola podesiva prema veličini. Pogon je 4x4 s uključivanjem/isključivanjem pogona na sva četiri kotača elektromagnetskim prekidačem pod opterećenjem. Spremnik goriva je veličine 630 litara, a spremnik Ad Blue je 60 litara.

Nakon održane prezentacije uslijedila je testna vožnja traktora koja je trajala cijeli dan. Osim testne vožnje zaintersirani su mogli dobiti sve odgovore vezane za MF traktore ili Väderstad mehanizaciju te stručne savjete o odabiru strojeva potrebitih veličini njihovog gospodarstva.

PMT kao ovlašteni Massey Ferguson partner za Slavoniju i Baranju u suradnji s distributerom u mogućnosti su osigurati promptnu isporuku rezervnih dijelova u roku od jednog dana. Stručna podrška, vrhunski i uigran tim osigurava dežurstvo 7/24 za vrijeme žetve kako ne biste gubili u proizvodnji ukoliko se dogode tehnički kvarovi na strojevima. Stalnim edukacijama mehaničara PMT osigurava kvalitetu svoje usluge.

6 Super Demo Tour pokazala je snagu i moć Massey Fergusona,a u prilogu članka nalazi se foto galerija sa prezentacije.


Fotoprilog


Tagovi

Poljoopskrba Međunarodna Trgovina Otok Adam Dominković Nenad Stepanić Per Hellman Massey Ferguson Traktor Kombajn


Autorica

Maja Bakota

Više [+]

Maja je administratorica/urednica AgroKluba. Završila je diplomski studij financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zanima se za društvene mreže, community management i SEO. Osebujnog glazbenog ukusa :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije