Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Chromos Agro
  • 18.10.2018. 13:30

Odaberite kvalitetnu jesensku zaštitu od uskolisnih korova u ozimim žitaricama

Kako ne bi došlo do oduzimanja hranjiva, vode, svijetla i prostora od strane korova, tvrtka Chromos Agro preporuča zaštitu ozimih žitarica upotrebom herbicida Stomp Aqua.

Foto: Bigstockphoto/lilai
  • 980
  • 66
  • 0

Sjetva visokorodnih sorti, povećana ishrana mineralnim gnojivima (naročito dušikom), ostaci sjemena korova u tlu u predusjevu, reducirana mehanička obrada tla, ostaci korova na strništima, raznošenje kombajniranjem i sl. razlozi su redovite zakorovljenosti proizvodnih površina.

Suzbijanje korova herbicidima u ozimim žitaricama u jesenskom razdoblju bit će potrebno ako su žitarice posijane rano i ako zima počne kasno te ako postoji neki od preduvjeta koje smo spomenuli na početku. U tom slučaju, korovi se u mogu razviti u velikom broju tijekom jeseni te uzrokovati gubitke u proizvodnji koje kasnije nećemo moći ublažiti.

Kako ne bi došlo do oduzimanja hranjiva, vode, svijetla i prostora od strane korova, tvrtka Chromos Agro preporuča upotrebu pripravka Stomp Aqua - to je selektivan kontaktni i zemljišni herbicid namijenjen suzbijanju jednogodišnjih uskolisnih korova i smanjenju zakorovljenosti jednogodišnjim korovima u voćarstvu, vinogradarstvu, povrtlarstvu, ratarstvu, industrijskom i ukrasnom bilju.

U pšenici, ječmu, raži i pšenoraži primjenjuje se nakon sjetve, a prije nicanja kulture (pre-em) u količini 2,5-3,0 l/ha.

Stomp Aqua - nadzor nad korovom u trajanju od više tjedana

Djelatna tvar herbicida nalazi se u kapsulama u vodenoj suspenziji. Kod razrjeđivanja s vodom, dio kapsula nabubri, kod prskanja prsne i oslobađa djelatnu tvar. Prskana na listove biljki, djelatna tvar djeluje odmah na način da sprječava daljnju podjelu stanica korova. Korov odumre zbog folijarnog učinka djelatne tvari izravno na nadzemni dio biljke. Preostali dio neaktiviranih kapsula pada na tlo. Zbog utjecaja rose ili vlage tla, kapsule postepeno popucaju. Oslobođena djelatna tvar koja ulazi u tlo zaustavlja staničnu diobu korjenastog dijela - herbicidni učinak putem tla. Budući da je proces postepen, postižemo nadzor nad korovom u trajanju od više tjedana.

Prednosti Stomp Aqua:

  • Veća količina djelatne tvari u odnosu na ostala sredstva koja sadrže djelatnu tvar pendimetalin (455 g/l)
  • Nova formulacija - inkapsulirana suspenzija
  • Produljeno djelovanje zbog smanjene hlapljivosti
  • Lakše rukovanje i manje onečišćenje

Ovaj članak je savjetodavnog karaktera. Prije primjene pripravka pažljivo pročitajte uputu za uporabu priloženu uz proizvod.

Za više informacija o zaštiti ozimih žitarica od korova, obratite se tvrtki Chromos Agro na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Chromos Agro Zaštita Stomp Aqua Herbicid Korovi Ozime žitarice


Partner