Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 31.03.2016. 12:30

Najpametnija aplikacija za izvrsne prinose

Dvostruka herbicidna snaga za zaštitu soje, lucerne, graha i graška od jednogodišnjih korova!

  • 869
  • 35
  • 0

Želite istovremeno suzbiti jednogodišnje uskolisne i širokolisne korove u soji, lucerni, grahu ili grašku? Na tržištu se pojavio do sada najsnažniji preparat protiv korova u leguminozama, širokog spektra djelovanja koji istovremeno ima odličnu selektivnost prema uzgajanim kulturama - kontaktno-sistemični herbicid Corum®. Njegovo djelovanje u soji, grahu i grašku postaje još bolje kada ga se kombinira s okvašivačem Dash® HC.

Kako pobijediti jednogodišnje korove uz Corum® - najsnažniji herbicid za zaštitu leguminoza koji uzrokuje odumiranje korova unutar dva tjedna od primjene?

Primjena u soji

Corum® se u soji primjenjuje ili jednokratno, nakon ranog nicanja, kada je usjev dostigao stadij razvoja 1. troliske i kada su širokolisni korovi u ranim razvojnim stadijima; ili dvokratno u podijeljenoj (split) aplikaciji u količini 0,95 l/ha + 0,95 l/ha nakon nicanja. Važno je zapamtiti da sredstvo ne primjenjujete nakon stadija bočnih izdanaka te da je u soji upotreba sredstva Corum® obavezna u kombinaciji s okvašivačem Dash® HC. Karenca za soju je 60 dana.

Kada tražite najsnažniju zaštitu za svoje mahunarke, uzmite Corum® - snažan herbicid za suzbijanje korova u soji, lucerni, grahu i grašku!

Pravila primjene u soji

  1. Ne dopustiti korovima da prerastu 2 do 3 cm visine
  2. Korovi koji su najopasniji za soju su pepeljuga, ambrozija i štir - najvažnije je pratiti njihov rast
  3. Soja dugo raste i treba joj vremena da zaklopi redove, stoga je treba prskati dva puta s po pola doze
  4. Ne prskati kada temperatura prelazi 26 °C ili padne ispod 12 °C
  5. Prije prskanja savjetujte se s agronomom BASF-a

Ako se sredstvo primjenjuje u propisanim količinama i na propisani način, ono nije fitotoksično za kulture u kojima je odobrena primjena.

Primjena u grahu i grašku

U grahu i grašku Corum® se također primjenjuje ili jednokratno ili dvokratno. Jednokratno u količini 1,25 l/ha nakon ranog nicanja, kada su usjevi razvili prva 2 - 3 prava lista i kada su širokolisni korovi u ranim razvojnim stadijima; ili dvokratno u podijeljenoj (split) aplikaciji u količini 0,625 l/ha + 0,625 l/ha nakon nicanja. Važno je zapamtiti da sredstvo u grahu i grašku ne primjenjujete nakon stadija formiranja bočnih izdanaka. Karenca je 35 dana.

Primjena u lucerni

Corum® se u lucerni može primijeniti ili jednokratno ili dvokratno. Jednokratno u količini 1,25 l/ha nakon nicanja, kada je usjev dostigao visinu 5 - 6 cm i kada su širokolisni korovi u ranim razvojnim stadijima; ili dvokratno u podijeljenoj (split) aplikaciji u količini 0,625 l/ha + 0,625 l/ha nakon nicanja. Prvi puta tretirati kada je lucerna visine 4 - 5 cm, a drugi puta u razmaku 7 - 10 dana. Iznimno kod primjene u lucerni ne dodavati okvašivač Dash® HC .

Više o primjeni preparata Corum® u grahu, grašku i lucerni, kao i kontakte BASF Agro tima, pronađite na www.agro.basf.hr.


Tagovi

BASF Corum Zaštita soje Zaštita lucerne Herbicid Karenca Zaštita graha Zaštita graška Dash HC Pepeljuga Ambrozija Štir


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr