Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS
  • 17.01.2018. 13:30

Lakše do odabira hibrida kukuruza uz rezultate pokusa s čak 60 lokacija!

KWS donosi rezultate makro pokusa kukuruza diljem uzgojnoga područja sa 60 lokacija te novi katalog kukuruza za 2018. godinu!

  • 944
  • 70
  • 1

Iza nas je još jedna proizvodna godina gledana kroz prizmu ostvarenih rezultata makro pokusa kukuruza diljem uzgojnoga područja kukuruza u Republici Hrvatskoj. KWS donosi rezultate sa šezdesetak lokacija koje bi mogle biti najzanimljivije i najpristupačnije proizvođačima.

Pregledom svih rezultata može se primjetiti kako su na pokusnim parcelama prisutni hibridi svih FAO skupina dozrijevanja čiji je cilj bio zadovoljiti interese svih proizvođa, onih koji siju nešto ranije ili možda nešto kasnije hibride.

U ovogodišnjim pokusima KWS hibrida, kombinirani su hibridi koji se već nalaze u prodaji i već su dobro poznati tzv. komercijalni hibridi s hibridima koji su u fazi ispitivanja i testiranja uglavnom istih ili vrlo bliskih skupina dozrijevanja kako bi rezultati koji se uspoređuju bili što vjerodostojniji za onaj nadolazeći segment koji bi potencijalno mogao biti komercijaliziran.

ClimaControl³ hibridi

Analiziramo li ostvarene rezultate, možemo primjetiti i zaključiti kako je i protekle godine skupina ClimaControl³ hibrida, uz izrazitu stabilnost prinosa koju pokazuje posljednjih nekoliko godina, ostvarila uglavnom najviše prinose uz odličnu izbalansiranost prinosa i vlage u zrnu u trenucima žetve. Hibride koje svakako treba istaknuti jesu novi hibridi koji će ove sezone u 2018. godini biti stavljeni na tržište Republike Hrvatske.

Kapitolis pobudio velik interes proizvođača

Novi katalog kukuruza za 2018. i Rezultate pokusa kukuruza 2016./2017 pronađite u dokumentima ispod teksta!

Hibrid koji je pobudio veliki interes kod mnoštva proizvođača je novitet s početka FAO 400 pod imenom Kapitolis upravo zbog izrazito visokih prinosa koje je ostvario diljem RH, ali ne samo visinom prinosa, nego i vrlo niskim sadržajem vlage u zrnu u trenucima žetve. No, osvrnemo li se još dvije godine unatrag i analiziramo li rezultate, možemo zaključiti kako je ovaj hibrid u sve tri godine testiranja i ispitivanja redovito ostvarivao najviše prinose ne samo u ovome segmentu dozrijevanja, nego i u situaciji kada analiziramo kompletan portfolio svih skupina dozrijevanja, ovaj hibrid je gotovo redovito na samome vrhu s najvišim prinosima zrna uz vrlo niske sadržaje vlage u zrnu. Imajući u vidu činjenicu kako pripada najranijemu segmentu FAO 400 jasno je kako možemo očekivati vrlo veliki interes tržišta za ovim hibridom.

Hibrid Korvinus

Korvinus hibrid FAO grupe 300

Uz navedeni hibrid svakako treba istaknuti i jedan hibrid iz sredine FAO grupe 300 pod imenom Korvinus. Hibrid kojega krasi izuzetno veliki broj redova na klipu netipično za ovaj segment dozrijevanja koji mu osigurava vrlo visoki potencijal prinosa osobito kod onih proizvođača koji će uložiti "kunu više" u proizvodnju i na taj način iskoristiti puni potencijal ovakvoga hibrida.

Kleopatras iz kasnije skupine dozrijevanja

Hibrid iz nešto kasnije skupine dozrijevanja kojega je svakako bitno istaknuti s nekoliko stajališta je hibrid Kleopatras. Ovaj hibrid stvoren je u selekcijskom centru Stare Pazove od strane naših domaćih lokalnih selekcionera i na taj način dodatno prilagođen i adaptiran našemu lokalnome uzgojnome području. Ovaj hibrid krasi mogućnost višestruke namjene za proizvodnju zrna u istočnijim krajevima RH, ali i za proizvodnju silaže i vlažnoga zrna diljem uzgojnoga područja kukuruza u RH. Ono što je bitno istaknuti je činjenica kako je ovaj hibrid u dvije godine testiranja pokazao uvjerljivo najviše prinose zrna u kasnome segmentu tj. FAO 600, ali i nešto više vlage u zrnu zbog pripadajućega kasnoga segmenta dozrijevanja.

Hibrid Kleopatras

Nadamo se da će ovogodišnji rezultati pokusa kao i novi katalog kukuruza (koje možete pronaći ispod teksta) koji je KWS pripremio olakšati i pomoći u odabiru pravih hibrida za Vaše uzgojno područje, a za više informacija obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

KWS Kukuruz Rezultati pokusa ClimaControl³ Prinos Kapitolis Korvinus Kleopatras


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]