AgroKlub.com

\

Ratarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Ratarstvo » KWS REPORT: Žetva kukuruza u tijeku diljem RH!

KWS REPORT: Žetva kukuruza u tijeku diljem RH!

KWS

KWS REPORT: Žetva kukuruza u tijeku diljem RH!

Datum: 12.10.2017. 10:30 |

Kategorija:

Ratarstvo

Iza nas je vrlo turbulentna i dinamična godina koja je u konačnici polučila vrlo prosječne no ipak zadovoljavajuće prinose u proizvodnji kukuruza.

Analiziramo li proizvodnu godinu kukuruza, možemo zaključiti kako je iza nas jedna vrlo turbulentna i dinamična godina koja je u konačnici polučila vrlo prosječne no ipak zadovoljavajuće prinose u proizvodnji kukuruza.

Počeli smo krajem ožujka s pripremom i sjetvom kukuruza potaknuti vrlo lijepim vremenskim prilikama koje nam vrlo brzo okreću leđa te donose zahlađenja s dosta oborina u prvoj polovici travnja, što je prolongiralo sjetvu kukuruza za drugu polovicu travnja.

Povremena kiša spriječila veću štetu

Faze nicanja, početni porast, metličanje, svilanje su prošle vrlo dobro, no nakon toga imamo prve periode vrlo visokih temeperatura zraka oko 40ºC i to u nekoliko navrata koji su za posljedicu imali abortiranje dijela zrna, nešto slabije nalijevanje zrna, što je u konačnici rezultiralo i nešto slabijom hektolitarskom masom zrna. Na sreću, ove toplotne valove mjestimično su prekidali kišni dani koji su zasigurno spriječili značajnije ekonomske štete u proizvodnji kukuruza.


Ova godina je konačnici polučila vrlo prosječne no ipak zadovoljavajuće prinose u proizvodnji kukuruza!

Veća šteta u najistočnijim krajevima

Nešto veće štete uslijed suše i visokih temperatura pretrpjeli su najistočniji krajevi RH dok su zapadniji krajevi imali zasigurno nešto bolje uvjete u proizvodnji i stoga ostvarili i znatno bolji prinos zrna, što će pokazati i rezultati pokusa koje vam tvrtka KWS uskoro donosi.

U videu pogledajte žetvu kukuruza:

Za više informacija obratite se tvrtki KWS na jedan od niže navedenih kontakata.

Autor: Dominik Mikolčević


KWS Sjeme d.o.o.

Sponzorirani članak
KWS Sjeme d.o.o.
Vukovarska 31, Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628
e-mail: info@kws.hr , web: www.kws.hr

Broj pregleda članka: 832; Uspješnost članka: 60.6

Tagovi: Žetva, Kukuruz, Suša, Berba, Kws, Proizvodnja, Prinos

Ključne riječi članka: kws, report, zetva, kukuruza, u, tijeku, diljem, rh, kukuruza, proizvodnji, konačnici, proizvodnji kukuruza, vrlo prosječne no ipak zadovoljavajuće

Pioneer