Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrochem Maks
  • 20.04.2018. 15:00

Kompletno rješenje za potpuno suzbijanje korova u kukuruzu!

U suzbijanju svih travnih korova u kukuruzu isprobajte Principal Plus koji odlično suzbija divlji sirak, piriku, koštan, muhare, svračice, divlje proso, a isto tako i abutilon, ambroziju, lobodu, dvornike, slak, osjak!

Foto: Bigstockphoto/Allexxandar
  • 2.997
  • 81
  • 0

Kroz dugogodišnju primjenu i iskustvo, kako hrvatskih tako i europskih proizvođača, dokazana je i potvrđena važnost sulfonilureja herbicida u post-emergence aplikacijama u kukuruzu. Sulfonilureje su najdjelotvorniji herbicidi u suzbijanju svih travnih korova u kukuruzu, a kombinacijom pojedinih sulfonilureja i herbicida iz drugih skupina osigurava se kompletna zaštita u post-emergence roku. 

Proizvodnjom sulfonilureja herbicida najnovijim tehnologijama i posebnim načinom formuliranja postiže se najviša razina iskoristivosti i učinkovitosti koju osigurava tzv. SX tehnologija. SX tehnologijom objedinjene su najznačajnije aktivne tvari u jednu, potpuno iskoristivu molekulu koja osigurava bolju topivost, iskoristivost, ekonomičnost i učinkovitost što znači brže i sigurnije suzbijanje korova, ubrzano i olakšano ispiranje prskalica te smanjenje rizika za okoliš.

Potpuno otapanje granula u vodi

SX tehnologija koristi specijani oblik granula što osigurava njihovo potpuno otapanje u vodi. Zbog toga herbicidna komponeta postaje potpuno pristupačna biljci i tretirana biljka je u cijelosti usvaja. Tretirane biljke brže i više usvajaju aktivne tvari  što smanjuje mogućnost vanjskih utjecaja na učinak herbicida te pruža veću sigurnost i ujednačenost u suzbijanju korova. SX tehnologija znači i jednostavnije ispiranje opreme za prskanje, čime se štedi voda, vrijeme i novac. Osim što štedi trud i vrijeme, SX formulacija pomaže i u očuvanju okoliša.

Stoga AgroChem Maks uz neke već dokazane herbicide, proizvođačima kukuruza nudi i jedan suvremeni najkompletniji visokokoncentrirani herbicidni pripravak koji će na vašim poljima osigurati dugotrajnu zaštitu i priželjkivani prinos. Radi se jedinstvenoj formulaciji koja sadrži čak tri aktivne tvari u jednoj granuli, pripravku pod nazivom Principal Plus 66,5 WG.

Koje korove suzbija?

Principal Plus 66,5 WG - dugo je iščekivana trojna kombinacija post-emergence herbicida u kukuruzu. Ovaj kombinirani, sistemični herbicid predstavlja kompletno rješenje za potpuno suzbijanje korova u kukuruzu. Principal Plus 66,5 WG sadrži tri najznačajnije aktivne tvari (nikosulfuron, rimsulfuron i dikambu) u jednom proizvodu, zbog čega pruža učinkovito rješenje u suzbijanju svih najznačajnijih jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu. Ovaj pripravak omogućava proizvođačima da samo jednim prskanjem unište sve korove u kukuruzu pa i one najtvrdokornije. Tako Principal Plus 66,5 WG odlično suzbija divlji sirak, piriku, koštan, muhare, svračice, divlje proso, a isto tako i abutilon, ambroziju, lobodu, dvornike, slak, osjak.

Principal Plus 66,5 WG sadrži tri najznačajnije aktivne tvari (nikosulfuron, rimsulfuron i dikambu) u jednom proizvodu, zbog čega pruža učinkovito rješenje u suzbijanju svih najznačajnijih jednogodišnjih i višegodišnjih uskolisnih i širokolisnih korova u kukuruzu za zrno i silažu!

Kako primijeniti Principal Plus?

Primjenjuje se u količini 440 g/ha uz dodatak 0,1% okvašivača Trend 90, nakon nicanja (post-em) u stadiju razvoja dva do šest listova kukuruza (BBCH 12-16), a kada korovi imaju razvijena najmanje dva prava lista.

Prvi učinci djelovanja mogu se uočiti već nekoliko sati nakon primjene. Najbolji rezultati se postižu ukoliko se sredstvo primjenjuje u ranim razvojnim fazama dok su korovi u fazi aktivnog rasta. 

Mlade biljke korova tretirane pripravkom Principal plus 66,5 WG poprimaju žućkastu boju i već nekoliko dana nakon primjene postaju klorotične. Nakon toga tretirani korovi poprimaju smećkastu boju i nekrotiziraju, a potpuno ugibanje korova nastupa 1-3 tjedna nakon primjene, ovisno o korovnoj vrsti i vanjskim uvjetima. Zbog kombinacije tri aktivne tvari, sistemičnog djelovanja preko lista te izuzetno brze penetracije u korijen, primjenom herbicida Principal plus 66,5 WG smanjuje se otpornost korova, a povećava učinkovitost na tretirane biljke. 

Duopak sprječava naknadni ponik korova

Mlade biljke korova tretirane pripravkom Principal plus 66,5 WG poprimaju žućkastu boju i već nekoliko dana nakon primjene postaju klorotične.

Od ove godine tvrtka AgroChem Maks je na hrvatsko tržište plasirala novi Duopak za suzbijanje svih korova u kukuruzu. Radi se o kompletu koji sadržava Principal Plus 66,5 WG u dozi od 440 g, zatim Kalimbu (dikamba) u dozi od 0,5 litara i okvašivač Trend 90 u dozi od 300 ml. Ovaj Duopak predstavlja kompletno rješenje za sve iznikle korove u kukuruzu s tim da treba napomenuti i njegovo djelovanje preko tla što sprječava naknadni ponik korova. Ovako koncipirani Duopak je dostatan za površinu od 1,2 do 1,5 ha, ovisno o stupnju zakorovljenosti parcele i razvojnom stadiju korova u trenutku primjene, što u određenoj mjeri utječe na manju cijenu koštanja tretiranja po hektaru. 

Velika prednost ove kombinacije je u tome da djelovanje na korove apsolutno ne ovisi o oborinama, dakle učinkovitost je zagarantirana kako u sušnim tako i kišnim uvjetima, bitno je samo da nakon aplikacije dva sata ne padne kiša. Proizvođačima kukuruza je na taj način uvelike olakšana borba protiv korova neovisno o vremenskim uvjetima. Također visoka koncentracija aktivnih tvari po hektaru pruža fleksibilnost u vremenu primjene u odnosu na fazu razvoja korova što nam daje sigurnost da će ova kombinacija biti učinkovita i u otežanim uvjetima za djelovanje herbicida.

Za više informacija o suzbijanju korova u kukuruzu obratite se tvrtki Agrochem Maks na jedan od niže navedenih kontakata.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Agrochem Maks Principal Plus Suzbijanje korova Kukuruz Duopak Travni korovi Sulfonilureje SX tehnologija


Autor

Mato Antunović

Više [+]

Mato Antunović, dipl.inž.agr., stručni je suradnik tvrtke Agrochem Maks d.o.o. za područje središnje i sjeverozapadne Hrvatske.


Partner

AgroChem MAKS d.o.o.

Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6608 633, fax: +385 1 6608 632, e-mail: info@agrochem-maks.com web: http://www.agrochem-maks.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

145 godina Poljoprivrednog instituta