Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani polja Novocommerce International
  • 13.07.2017. 12:00

Kombajn T660i: veća površina sita, manji gubitci

Kombajn T660i je poseban ponos Novocommerce Internationala jer su razvojni inženjeri tvrtke John Deere pronašli rješenje kako povećati površinu sita bez dodavanja ikakve težine!

Foto: Damir Rukovanjski
  • 3.457
  • 228
  • 0

John Deere T660i kombajn s produženim žitnim hederom John Deere 622X i John Deere S660i kombajn s fleksibilnim žitnim hederom John Deere 622F šepurili su se pred okupljenim poljoprivrednicima u Šagu, u okolici Valpova.

Na imanju Dragana Čolakovića možemo slobodno reći da su ta dva stroja vrijedna više od 200 tisuća eura bili glavne zvijezde Novocommercovih Dana polja. O kombajnima okupljenim gostima govorio je Marko Bučanović naglasivši kako je S660i kombajn s jednim rotorom logična evolucija tijekom niza godina dizajniranja, testiranja i osluškivanja kupaca. Konvencionalni kombajni nude izvrsne performanse u specifičnim područjima. No kombajni s jednim rotorom jednostavno su svestraniji, ali za one koji vjeruju više kombajnu sa slamotresima u John Deere imaju i tu verziju.

Bogata ponuda traktora Novocommerce Internationala

Kombajn T660i je poseban ponos jer su razvojni inženjeri tvrtke John Deere pronašli rješenje kako povećati površinu sita bez dodavanja ikakve težine. To je omogućeno kroz inovativan, lagan dizajn i aluminijsku strukturu što rezultira manjom težinom, smanjujući vršna opterećenja motora te vibracije.

"To znači da usjevi ostaju duže na situ, maksimizirajući vrijeme čišćenja i minimizirajući gubitke", pričao je Bučanović. On je istaknuo i važnost hedera koji besprijekorno kopiraju tlo i u stanju su u najtežim uvjetima pokupiti svako zrno.

Najatraktivniji traktor John Deere 8400R

O uspjesima tvrtke, o tome kako su efikasni u servisu, u suradnji sa svojim kupcima pričao je direktor tvrtke Thom Gady a koji je i po običaju i vozio dio strojeva na prezentaciji.

Najčuveniji, ili da tako kažemo najatraktivniji traktor prezentacije je bio JD 8400R koji je svojom robusnom karoserijom i moćnom snagom vukao KUHN Performer 4000. Četiri reda nazubljenih zubaca, dva reda nazubljenih diskova i robusna šasija za koju i treba stroj snage 400 ks. Kad je riječ o francuskom KUHN-u pažnju su nam privukli gruber KUHN Cultimer L 350 koji se koristi za intenzivno miješanje žetvenih ostataka s tlom, te KUHN kratka tanjurača Optimer +353 također za potrebe miješanja žetvenih ostataka. Prvi stroj bio je zakačen za JD 6195M.

Kombajni su bili zvijezde Dana polja

Kada govorimo o KUHN-u pričamo često o plugovima. I tu smo vidjeli premetnjake s četiri glave, no nekako smo se zadržali više kod sijačice. Rijetko ih srećemo. A mehanička sijačica KUHN Premia 300 s disk ulagačem i jednostavnim podešavanjem sjetve čini nam se dobro rješenje za ovdašnje poljoprivrednike. Izloženo je i niz strojeva češkog branda Bednar, kao i grčkog Sipteca.

Foto: Damir Rukovanjski; Facebook/Novocommerce International


Fotoprilog


Tagovi

Thom Gady Novocommerce John Deere Kuhn Bednar


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić