Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Claas
  • 14.11.2013. 21:00

Kombajn Claas Tucano 480/470

Claas Tucano 480/470 je model kombajna snage od 261 kW do 261 kW.

  • 2.379
  • 116
  • 0

Kombajni serije CLAAS Tucano izuzetno su kvalitetni, pouzdani, štedljivi i učinkoviti kombajni, koji nastavljaju tradiciju legendarnih modela CLAAS Medion i Mega. Njihova propusna moć od oko 12 t/h kod najmanjeg Tucana 320 pa sve do oko 40 t/h kod Tucana 480 omogućava da kombajni CLAAS Tucano ovisno o uvjetima, modelu i opremi opslužuju 250 - 500 Ha a to ih čini vrlo popularnim na srednjim gospodarstvima diljem Europe.

Modeli Tucano 470 i 480 opremljeni su APS vršalicom širine 1,58 m ali iza tangencijalno postavljene vršalice se nalazi jedan uzdužno postavljeni aksijalni rotor koji preuzima ulogu slamotresa koji pomoću centrifugalne sile prisilno odvaja preostalu količinu zrna iz slame. Spoj vršalice i aksijalnog rotora nazivamo Hybrid sustavom u CLAAS kombajnima. Takav način prisilnog odvajanja zrna je puno učinkovitiji sustav od odvajanja zrna pomoću gravitacije na slamotresima, ali i od sustava gdje je u kombajn ugrađen samo jedan aksijalni rotor bez tangencijalne vršalice. Zbog toga hibridni kombajni mogu imati i do 40 % veću propusnu moć u odnosu na kombajne sa slamotresima.

Serija kombajna CLAAS Tucano namijenjena je za srednja poljoprivredna gospodarstva, koji obrađuju do oko 500 ha. Obuhvaća 6 modela sa slamotresima i 2 modela s tzv. Hybrid sustavom s rotorima.

Hybrid sustav nova je tehnologija vršenja koja predstavlja kombinaciju dviju vrhunskih tehnologija: tangentni APS sustav vršenja te izuzetno učinkovit Roto Plus sustav odvajanja zrna. Ova tehnologija nudi nenadmašive prednosti:

  • Prilagodba brzine bubnja kod vršenja neovisna je o brzini rotora.
  • Individualna prilagodba cijelog procesa različitim uvijetima rada tijekom dana.
  • Zaštitno vršenje s izuzetnim rezultatima.

Automatizirani sustav upravljanja tzv. Laser pilot omogućuje preciznu vožnju uz rob usjeva te na taj način rasterećuje vozača. Elektronički - optički senzor skenira rub između posječenih i neposječenih dijelova polja pomoću laserskih zraka.

Informacijski sustav CEBIS sa zaslonom pruža mogućnosti informiranja, registracije, nadzora i upravljanja. Opskrbljuje korisnika svim podatcima bitnima za upravljanje i optimizaciju proizvodnje, a zaslon omogućuje brzo i precizno upravljanje.


Fotoprilog


Dokumenti


Tagovi

Mehanizacija Kombajni Claas Tucano 480/470

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]