Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita herbicidima
  • 14.11.2015. 12:35

Iskoristite vrijeme za zaštitu ozime pšenice

Prema prognozama, dani vikenda trebali bi biti topli i bez vjetra pa se savjetuje poljoprivrednicima da obave jesensku zaštitu ozimih usjeva.

  • 483
  • 57
  • 0

S obzirom da prognostičari i slijedećih nekoliko dana najavljuju toplo vreme bez kiše i jakoga vjetra, poljoprivrednici će moći obavljati jesensku zaštitu herbicidima u usjevima ozime pšenice. Jer, u jesen ih zakorovljuju širokolisni korovi poput bročike, kamilice, mišjakinje, čestoslavice, crvene mrtve koprive i divljega maka kao i oni travni, kao što su mišji repak, slakoperka, vlasnjača i divlja zob.

"Korovi usjevima zaklanjaju svjetlo te troše hranu i vodu. Za suzbijanje i jednogodišnjih širokolisnih i uskolisnih korova mogu se koristiti herbicidi Herbafleks, Alister Grande, Legato Plus, Tolurex 50 SC ili kombinacija herbicida Filon 80 EC i Logran 20 WG", ističe Željkica Oštrkapa-Međurečan.

Preporučena sredstva primijenjujte u skladu s priloženom uputom, vodite evidenciju o prskanju, a otpadnu ambalažu zbrinite na propisani način.


Povezana biljna vrsta

Kamilica

Kamilica

Sinonim: titrica, kamomila, zdraviš, bijeli margić | Engleski naziv: Camomile | Latinski naziv: Matricaria chamomilla (L.)

Kamilica je jednogodišnja, samonikla biljka raširena u cijelom svijetu. Može se uzgajati kao monokultura, ali ju intenzivno ne treba uzgajati duže od dvije godine. Obiluje... Više [+]

Tagovi

Toplo vrijeme Herbicidi Ozima pšenica Širokolisni korovi Bročika Kamilica Mišjankinja Čestoslavica Crvena mrtva kopriva Divlji mak Travni korovi Mišji repak Slakoperka Vlasnjača Divlja zob Željkica Oštrkapa-Međurečan


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]