Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Natjecanje orača
 • 18.07.2017. 11:00

I žene slave na natjecanjima orača - Ana Drobni srebrna!

Održano je 16. natjecanje orača i 8. natjecanje u oranju konjskim zapregama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Foto: Ana Drobni
 • 1.657
 • 124
 • 0

U konkurenciji 14 natjecatelja - sedam u kategoriji ravnjak, dva u kategoriji premetnjak i pet u oranju sa konjskim zapregama na tradicionalnom natjecanju orača Bjelovarsko-iilogorske županije u Velikoj Pisanici, u konkurenciji plugova remetnjaka prvo je mjesto osvojio Zoran Piskač, a drugo Ana Drobni, inače jedina natjecateljica.

Plugovi ravnjaci:

 1. Zoran Kosanović
 2. Luka Perković
 3. Igor Krejči

Konjske zaprege:

 1. Ivan Despetović
 2. Jure Capan
 3. Slaven Očevar

Pobjednici će županiju predstavljati na državnom natjecanju orača Republike Hrvatske, koje će se održati 2. rujna 2017 g. u Zagrebu. Pobjednik u konkurenciji lugova premetnjaka, Zoran Piskač već počinje s pripremama za državno, te za svjetsko natjecanje, koje će se ove godine u studenom održati u Keniji. Dosadašnji prvak u ravnjacima Željko Krapec se ove godine nije natjecao, ali ipak sudjelovao je u natjecanju kako sudac.

Prošle godine se je natjecalo 30 orača u opčini Nova Rača u Slovinskoj Kovačici. Teren je bio tvrd zbog suše. Prilikom suđenja se je pazilo na zadanu dubinu oranja, pravac, čistoću brazde, naor i razor i nalijeganje brazde.

Organizatori su Bjelovarsko-bilogorska županija, Općina Velika Pisanica, podružnica Savjetodavne službe BBŽ i Županijska udruga za organiziranje natjecanja orača BBŽ.

Foto: Ana Drobni


Fotoprilog


Tagovi

Natjecanje orača;Natjecanje u oranju konjskim zapregama;Zora


Autorica

Alena Rais

Više [+]

Završila je Poljoprivredni fakultet u Pragu - agronomija gdje je i tri godine radila na Poljoprivrednom institutu - mikrobiologija i zaštita bilja u Pragu - Ruzyně. U češkom tjedniku Jednota Daruvar piše o poljoprivrednim temama od 2001. godine. Kod kuće sa suprugom uzgaja čemprese i vinovu lozu.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sve je spremno za prvi Festival agronomije - Agrifest 2024. u Ivankovu, događaj kojega organiziraju tvrtke Agricon, Novocommerce International, Timac Agro i Bayer.