Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DuPont Pioneer
  • 11.10.2013. 11:23

Hibridi kukuruza za zahtjevna europska i svjetska tržišta

Na tradicionalnim Danima polja predstavljeni hibridi kukuruza za nadolazeću sjetvenu sezonu 2014.

  • 2.869
  • 277
  • 0

U Križevcima na pokusnom polju Srednje gospodarske škole održani su tradicionalni Centralni dani polja kukuruza tvrtke Dupont Pioneer. Predstavljeni su vrhunski hibridi kukuruza FAO 250 do FAO 570. Na samoj prezentaciji okupio se veliki broj poljoprivrednih proizvođača te učenici Srednje gospodarske škole, uzvanici iz Slovenije i Bosne.

Na njivi su kombajni g. Antolića skidali ovogodišnji urod kukuruza te su se mjerenja prinosa odmah vršila.

Pioneer sorte hibrida kukuruza

Predgrag Švarc iz Pioneera predstavio je novitete u u sortimentu uz naglasak da su ove godine održali rekordan broj dana polja. Predstavljanje hibrida vodio je Mario Bačani. Ove godine Pioneer bilježi dobru prodaju sjemena suncokreta, kukuruza i uljane repice uz naglasak na izvrsnoj prodajnoj godini odnosu izvozu na zahtjevna europska i svjetska tržišta. Na Danima polja bilo je riječ i o hibridima s novom genetikom koji će se distribuirati u 2014. godini.

Mario Jukić je govorio o inovacijama na kojima Pioneer gradi svoj uspjeh. Najveći svjetski labaratorij za istraživanje iznjedrio je i nove hibride vrhunske genetike otporne na sušu. U svijetu imaju više od 90 ispitnih stanica koje su uključene u razvoj i testiranje proizvoda.

Okupljeni poljoprivredni proizvođači na Danima polja

Prošle godine po prvi puta je predstavljena nova Optimum® AQUAmax® tehnologija koja omogućuje da hibridi kukuruza još bolje podnose sušna razdoblja i savladavaju stres.
Od 2014. godine ponuda Pioneer hibrida u Hrvatskoj radikalno će se promijeniti tako da više u ponudi neće biti dobro poznatih starih hibrida kao što su PR37M34, PR36R10, PR34F02 i ostalih, ali u narednoj godini istodobno uvode nove inovativne hibride kukuruza u svim FAO grupama i za sve namjene kako bi pružili poboljšanja u proizvodnji s ciljem maksimalne profitabilnosti.

Ulaskom Hrvatske u Europsku uniju omogućava se brzi ulazak novih hibrida na tržište. Iz tog razloga u Hrvatskoj u 2014. godini predstavljaju čak 8 novih hibrida kukuruza i 4 nova hibrida suncokreta.

U kukuruzu prema FAO grupama predstavljaju slijedeće hibride:

  • FAO 200 P8567 - kao zamjenu za F58 te P9175 novi AquaMax® hibrid
  • FAO 300 - P9241 - raniji hibrid u FAO 300, P9606 - FAO 380 hibrid koji bi trebao zamijeniti dobro poznate A24 i H24
  • FAO 400 - P9721 nova snaga u ranoj FAO 400, P0105 FAO 440 odličan izbor za berbu u zrnu, te P9911 hibrid koji je zapravo zamjena za PR37M34.
  • FAO 500 - P0725 FAO 580 novi hibrid vrlo kvalitetnog zrna, visoke stabljike sa stay green efektom. Hibrid koji se nameće kao odličan izbor za spremanje kvalitetne silaže uz rekordne prinose.

Od suncokreta predstavljaju slijedeće hibride:

  • Sa ExpressSun tehnologijom to su P63LE75 i P64LE25
  • prvi hibrid sa Clearfield® tehnologijom P64LC09
  • te konvencionalni P63LL06.

U 2014. u uljanoj repici predstavljaju 2 nova Clearfield® hibrida.

Pioneerov sustav kvalitete ne završava s proizvodnjom sjemena već svoju stručnu podršku dalje razvijaju kroz svoje promotore, agronome koji su u svakome trenutku na usluzi sa najboljim tehnološkim rješenjima i savjetima kako bi osigurali uspjeh svakom kupcu.

U prilogu članka nalazi se galerija fotografija sa Dana polja, PDF brošura sa hibridima kukuruza te video prilog.


Povezane biljne vrste

Suncokret

Suncokret

Sinonim: Cvijet sunca, trava sunca | Engleski naziv: Sunflower | Latinski naziv: Helianthus annuus L.

Suncokret potječe iz Amerike (Meksiko, Peru). Najprije je uzgajan kao ukrasna biljka, sjeme je korišteno za prehranu ptica, a ljudi su jeli jezgru iz sjemena. 1840. godine je prvi... Više [+]

Uljana repica

Uljana repica

Sinonim: - | Engleski naziv: Swede rape, oilseed rape | Latinski naziv: Brassica napus L. (Partim)

Uljana repica proizvodi se zbog dobivanja ulja. U sjemenu uljane repice ima oko 40 %  i oko 20 % bjelančevina. Ranije je ulje uljane repice korišteno za osvjetljenje i mazivo, a... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Hibridi kukuruza Dani polja Sortiment FAO grupe Suncokret Uljana repica


Autorica

Maja Bakota

Više [+]

Maja je administratorica/urednica AgroKluba. Završila je diplomski studij financijskog managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Zanima se za društvene mreže, community management i SEO. Osebujnog glazbenog ukusa :)


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan i blagoslovljen Uskrs želi Vam vaš Novocommerce International 💚💛
Da li se u gnijezdu pronašla kakva John Deere igračka? 🎁🐰 Šaljite nam slike u komentaru 🤗
#novocommerce