Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plodovi zemlje
  • 01.10.2014. 10:40

Fosforna gnojiva za veću snagu vašeg bilja!

THIOFER Biophosphor koristi drugačiju tehnologiju - u proizvodnom procesu se koriste Thiobacillus spp. bakterije. Ova metoda značajno povećava učinak Biophosphora, posebno u karbonatnom tlu s niskom dostupnošću fosfora.

  • 6.392
  • 80
  • 0

Osnovna sirovina za proizvodnju fosfornog gnojiva (P) su fosforne stijene. Najčešće se koristi apatit koji je neobnovljivi resurs. Proizvodnja P-topivih gnojiva, kao što su THIOFER Biophosphor, zahtijeva veću potrošnju energije, specifične strategije i provođenje istraživanja za uspostavljanje učinkovite i ekonomične uporabe P-stijena. Osim toga, u karbonatnim i alkalnim tlima većina P-gnojiva su vezana, tako da njihova djelotvornost nije veća od 20 %. Neposredno korištenje fosforne stijene u obliku praha vrlo je ograničeno zbog niske topljivosti.

THIOFER Biophosphor koristi drugačiju tehnologiju - u proizvodnom procesu se koriste Thiobacillus spp. bakterije. Ova metoda značajno povećava učinak Biophosphora, posebno u karbonatnom tlu s niskom dostupnošću fosfora.

THIOFER Biophosphor je jedan od najboljih proizvoda za poboljšanje dostupnosti hranjiva i za rast biljaka na karbonatnim i alkalnim tlima.

Fosfor iz fosfornih gnojiva prelazi u netopiv oblik fosfatnog kompleksa zbog kalcija u tlu, osim Biophosphor gnojiva. Razdoblje transformacije ovisi o količini kalcija u tlu i pH vrijednost tla. Ako je pH vrijednost tla i količina kalcija u tlu visoka, količina netopivih formi koji se transformiraju iz fosfornih gnojiva, pod nazivom trikalcijev fosfat, se povećava.

To znači da je korištenje fosfornog gnojiva koje nije biološko beskorisno i predstavlja gubitak novca i vremena. Trikalcijev fosfat, kao izvor fosfata, nije dobre topivosti. Ako je ovaj izvor fosfora pretvoren u biološki fosfor, to je mnogo učinkovitije i lakše može ispuniti potrebe fosfora za biljku.

Thiofer biološki fosfor

THIOFER biološki fosfor smanjuje pH vrijednost tla, zbog bakterija i bioloških sumpornih sastojaka. Ova dva biološka čimbenika čine da biljke lako usvajaju fosfor i da im je stalno na raspolaganju u topljivom obliku. Zbog biološke aktivnosti biološkog fosfora u tlu, druga gnojiva i minerali u tlu se transformiraju u učinkovitiji oblik i lako su dostupna biljci. To znači da je potrebno manje gnojiva pa su niži i troškovi. Mikroorganizmi u THIOFER biološkom fosforu fiksiraju slobodan dušik iz zraka. Količinu slobodnog dušika fiksiranog od mikroorganizama je otprilike 6-8 kg godišnje. Ovaj iznos je isti sa 55 kg NH4SO4 / gnojiva.

Posebna formulacija = veća snaga biljke!

Posebna formulacija THIOFER+Biofosfor također povećava snagu biljke protiv bolesti i omogućuje da THIOFER Bio djeluje kao fungicid koji poboljšava produktivnost i kvalitetu usjeva. THIOFER Biophosphor je sve popularniji u ratarstvu. Posebna formula pomaže da se smanji ispiranje i run-off gubitci, ostavljajući produženo rezidualni učinak na S-prehranu usjeva.

Biokemijska oksidacija smanjuje pH tla i uz pomoć Thiobacillus spp. te čini stanje tla povoljnijim za rast biljaka, uključujući dostupnost hranjivih tvari sulfata, a posebno fosfata (P). Također, primjena THIOFER Biophosphor u alkalno-karbonatnim tlima može pomoći u ispravljanju kloroze željeza. Širok raspon mikroflore tla je uključen u oksidaciju sumpora, a Thiobacillus bakterije su najvažnije i najprisutnije S-oksidirajuće u poljoprivrednim tlima te daju blagotvoran učinak na agrometeorološke oscilacije jer sadrže proteine protiv stresa.

Specijalna formula THIOFER BIO-P sadrži Biofosfor, Sumpor i Thiobacillus spp. Upotrebljava se za sve poljoprivredne kulture, ima više primjena (folijarno, navodnjavanjem) te dolazi u pakiranjima od 0,5 L i 5 L.

Za više informacija o proizvodu posjetite web stranicu www.bioprofert.eu ili se obratite na broj telefona +385 98 347 482, a više o primjeni i upotrebi Thiofer proizvoda pročitajte u članku Thiofer - odgovor za sve vremenske uvjete!


Tagovi

Fosforno gnojivo Thiofer Biophosphor Apatit Thiobacillus spp Rast biljaka Fosforne stijene Trikalcijev fosfat Kalcij Mikroorganizmi Biološka aktivnost Ispiranje Biokemijska oksidacija Kloroza