Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prezentacija AgroChem Maks
  • 30.01.2014. 08:00

Dobit ćemo bitku protiv korova i bolesti!

Milan Čubelić nas je na predavanju, koje je održano u Baranji, upoznao s najsitnijim detaljima programa zaštite kukuruza i suncokreta

Foto: depositphotos.com, artanika
  • 776
  • 90
  • 0

AgroChem Maks je ono, kako volimo reći, distributer sredstava za zaštitu bilja, i to proizvođača koji u Hrvatskoj nemaju svog direktnog zastupnika. I kao obično, ako ste na njihovom predavanju, upoznati ste s većinom, a Milan Čubelić se na predavanju koje je održao u Baranji držao uglavnom onih vezanih za proljetnu sjetvu. Do najsitnijih detalja upoznao nas je s programima zaštite kukuruza i suncokreta. Na prvom mjestu je bio, dakako, Lancelot za zaštitu žitarica. No, Betup trio, Tarot, Principal, Principal plus, Cyntel i neki drugi pravili su nam društvo u snjegovito baranjsko podne. Nama i velikom broju okupljenih poljoprivrednika Baranje, Ćubelić je održao svojevrsnu malu školu zaštite ratarskih kultura.

Naš proizvodni program se iz godine u godinu širi. Nadopunjuje se novim proizvodima koji su primjereni suvremenim potrebama naših poljodjelaca. Za sezonu 2014., AgroChem Maks je osigurao nekoliko novih izuzetnih proizvoda za zaštitu bilja. Osobito smo ponosni na naše nove proizvode u kukruznom programu. Principal Plus 66,5 WG i Cyntel 51 WG su na vrhu napredne tehnologije suzbijanja korova u post-emergence tretmanu. Oba su pripravka kombinacije najčešće primjenjivanih djelatnih tvari pa ovisno o spektru korova, pružaju idealnu, a jednostavnu zaštitu. Osim toga, na tržištu od ove godine u našoj paleti možete pronaći zemljišni herbicid Kentaur 5 G, najuspješniji insekticid za suzbijanje štetnika u tlu, koji na tržište dolazi u granuliranom obliku, stoji u nama podijeljenom materijalu.

Također, AgroChem Maks u sezoni 2014. na tržište vraća nezamjenjivi herbicid u soji, pripravak na osnovi oksasulfurona, Laguna 75 WG kao jedini proizvod s hrvatskom registracijom. AgroChem Maks na tržištu nudi 65 proizvoda, od čega 24 Herbicida, 23 fungicida, 12 insekticida, 1 akaricid i 5 proizvoda za druge namjene s kojima osiguravaju kompletne programe zaštite za najvažnije poljoprivredne kulture.

Lancelot herbicid namijenjen je za primjenu u žitaricama nakon nicanja, a vrlo učinkovito suzbija važne jednogodišnje i višegodišnje širokolisne korovske vrste. Zahvaljujući vrlo izraženoj herbicidnoj aktivnosti djelatnih tvari, kao i visokokoncentriranoj formulaciji, Lancelot se primjenjuje u dozi od 30 do 33 g/ha uz trošak od 100 do 400 litara vode, zavisno o ciljanoj korovskoj vrsti i njenom razvojnom stadiju. U pravilu, viša doza se primjenjuje za suzbijanje korova koje su u naprednijem stadiju, i fazi suše ili pak protiv manje osjetljivih korova.

Program zaštite kukuruza se sastoji od Nufosa i Kentaura u suzbijanju štetnika u tlu te Koban T u osnovnom tretiranju protiv korova. Korektivno suzbijanje korova odvija se s Mustangom, Cyntelom, Trendom, Principalom, Duopak Tarotom u raznim kombinacijama, i normalno, za preciznije detalje svaki kupac dobije podrobne upute i tu onda greške nema, a nema ni korova. Protiv štetnika koriste se sredstva Nurelle i Coragen. Pričajući o zaštiti suncokreta, dodao je da je osnovni tretman u suzbijanju korovnih vrsta upotreba sredstava Roko i Roko + Goal. Korektivni tretman protiv korova je s Expressom, trendom, Panterom, a štetnike s Nufosom. Bolesti suncokreta suzbijaju se prema Ćubelićevom savjetu s Impact C. Kada se govori o uljanoj repici mora se svakako istaknuti da je glavna zaštita ona protiv pipe i repičina sjajnika. Sjajnika svakako svake godine, a pipa se može pojaviti i ne mora. Sumialfa, Nurelle i Nufos suzbijaju, ali i sprečavaju jedno i drugo.

Foto: depositphotos.com, artanika


Tagovi

AgroChem MAKS Lancelot Milan Čubelić Kentaur Korovi Zaštita kukuruza Zaštita suncokreta


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

AgroChem MAKS d.o.o.

Trg žrtava fašizma 6, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6608 633, fax: +385 1 6608 632, e-mail: info@agrochem-maks.com web: http://www.agrochem-maks.com