Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KWS Hrvatska
  • 07.06.2023. 16:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Centralni dan polja uz vrijednu obljetnicu: KWS Hrvatska proslavila 20 godina djelovanja

Mi smo jedina sjemenarska firma u Hrvatskoj koja ima sve ratarske kulture u svom portfoliju, čulo se na ove godine objedinjom tradicionalnom Centralnom danu polja i proslavi 20. rođendana.

Foto: Saša Uranjek
  • 2.315
  • 222
  • 1

KWS Centralni dan polja, koji se tradicionalno održava prvog petka u lipnju, ove je godine podignut na višu, svečaniju razinu. Naime, tvrtka KWS Sjeme d.o.o., sa sjedištem u Osijeku, proslavila je ujedno i punih 20 godina svoga djelovanja u Hrvatskoj. 

Na pokusnom polju Fakulteta agrobiotehničkih znanosti, pred više od 300 proizvođača i partnera iz regije, prezentirano je svih 69 sorti hibrida 10 različitih ratarskih kultura, koliko ih tvrtka ima u svom portfelju.

"Mi smo jedina sjemenarska firma u Hrvatskoj koja ima sve ratarske kulture u svom portfoliju. Od šećerne repe, kukuruza, žitarica, sirka, soje, suncokreta, smjesa za zelenu gnojidbu...", istaknuo je Dražen Jurišić, direktor divizije šećerna repa i žitarice.

Od 2016. sjedište imaju u Osijeku 

Kako je otkrio dr. Pavle Sklenar, direktor divizije kukuruza i uljarica, počeli su 2002. s poznatim hibridom Mikado, koji proizvođači i dalje rado odabiru i siju, da bi kroz godine istraživanja i razvoja došli do impresivne palete hibrida kukuruza koji su praktično prilagođeni svakom dijelu Hrvatske u kojoj se uzgaja kukuruz. 

KWS Hrvatska ima puno razloga za zadovoljstvo 

Te je godine tvrtka registrirana sa sjedištem u Zagrebu i s kulturama šećerne repe, kukuruza i uljane repice u ponudi. No, kako je potražnja za hibridima i sortama rasla, ujedno i njihova prodaja, prvotno su ured preselili u Požegu, a od 2016. se nalazi u Osijeku. 

Valja istaknuti da su ove godine, kako bi sve bilo posebnije, odlučili Dan polja održati u poslijepodnevnim satima i završiti svečanom proslavom 20. rođendana. Na večeri pod zvijezdama s partnerima, proizvođačima, medijima i svima onima koji su, kako su naveli, s njima bili na ovom putu, predstavljena je zanimljiva povijest samog KWS-a, koja seže u davnu 1856. godinu. 

Tvrtka je, pojasnio je direktor Jurišić, nastala u Njemačkoj 1856. godine kao obiteljsko gospodarstvo koje se bavilo uzgojem šećerne repe i imali su jednu malu šećeranu. Budući da su bile male digestije u šećernoj repi, nastojali su ju selekcionirati da dobiju veće. Tom selekcijom tijekom 29 godina postigli su to da je njihovo sjeme postalo najtraženije u Europi.

"KWS je nastao na sjemenu šećerne repe, a sve ostalo je, kako se kaže, povijest", opisao je. 

Uz zanimljivu priču o prošlosti, bilo je dakako govora i o budućnosti. Razvojne planove nazočnima je predstavio direktor KWS-a za Jugoistočnu Europu Csaba Kiss. Osim toga najavljeni su i novi on-line alati, koji će biti velika pomoć poljoprivrednim proizvođačima.

"U narednim ćemo godinama ponuditi puno noviteta, ne samo novih sorti hibrida, nego i novih on-line alata, zanimljivih i korisnih gadgeta koji će našim proizvođačima olakšati svakodnevnicu kao i rad na polju", rekla nam je i Maja Stipanović, voditeljica marketinga. 

Mali, ali uspješan tim

Uz bogat i kvalitetan sortiment, te razne marketinške alate, svojim partnerima pružaju stalnu stručnu podršku uz pomoć svojim savjetnika na terenu. Prepoznali su to i poljoprivrednici. 

"Pristupačni su ljudi. Što se tiče Dominika i Sanje koji nas obilaze, možemo im se obratiti i vikendom, te poslije radnog vremena", ističe Dejan Blanuša, vlasnik OPG-a Blanuša dodajući da su prošlogodišnju sezonu završili odlično. "Prinose kukuruza smo imali vrhunske, a i ove godine sve što smo naručili dobili smo na vrijeme", pohvaljuje.

Goste je zabavljao Petar Grašo 

U tvrtki, kaže Maja, vlada timski duh. "Jako smo povezani, mali tim dosta emotivan i mislim da radimo dobar posao te da zapravo sve ovo govori da idemo dobrim putem", naglasila je voditeljica marketinga tvrtke koja danas djeluje na području Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine gdje putem partnerske mreže distributera plasira sjeme na tržišta.

Možda malobrojan, ali vrlo uspješan poslovni tim KWS-a zajedno s brojnim uzvanicima proslavio je svoj 20. rođendan glazbenim nastupom Petra Graše.

Kako je bilo, pogledjate i u video prilogu: 


Fotoprilog


Tagovi

KWS Hrvatska Centralni dan polja Obljetnice 20 godina Dražen Jurišić Pavle Sklenar Czaba Kiss Dejan Blanuša Maja Stipanović


Autor

Saša Uranjek

Više [+]

Diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Iza sebe ima višegodišnje iskustvo u radu na produkciji televizijskog programa.


Partner

KWS Sjeme d.o.o.

Vukovarska 31, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 628 628, e-mail: info@kws.hr web: http://www.kws.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]