• Eko žitarice
  • 29.01.2017. 18:00

Čaj od zobi za podizanje imuniteta

Na Zelenom četvrtku osječke Tržnice predstavljeni su proizvodi eko proizvođača - zob, posije, soja, kukuruzna krupica i integralno brašno, a građani su mogli kušati i posebni raženi kruh te čaj s cimetom, klinčićima i zobi.

Foto: jsbaw
  • 2.151
  • 188
  • 0

Cjelovite žitarice izvrstan su izbor u hladnim danima zahvaljujući svojim izuzetnim nutritivnim svojstvima. Na Zelenom četvrtku osječke Tržnice predstavljeni su proizvodi eko proizvođača - zob, posije, soja, kukuruzna krupica i integralno brašno, a građani su mogli kušati i posebni raženi kruh te čaj s cimetom, klinčićima i zobi.

Ljiljana Olujić, predsjednica Udruge EcoRural Net, kaže kako je građanima slabo poznato da se od zobi može pripremati čaj. "Priprema se od cijelog zrna i sadrži bitne nutrijente koji nam podižu imunitet."

Osim toplog zobenog čaja, građani su mogli kušati i domaći raženi kruh s medom. Upravo su proizvodi koje je predstavio eko proizvođač Ivan Delibos iz Grabovca kvalitetna zamjena za nezdravu ili monotonu prehranu većine sugrađana.

Foto: jsbaw7160/pixabay.com


Povezana biljna vrsta

Soja

Soja

Sinonim: - | Engleski naziv: Soybean | Latinski naziv: Glycine max (L.) Merrill

Soja potječe iz Azije i vodeća je uljna i bjelančevinasta kultura, čije se zrno koristi kao izvor jestivih ulja (18 – 24 %) i bjelančevina (35 – 50 %) kako za ishranu ljudi tako i... Više [+]

Tagovi

Eko Tržnica Žitarice Zima Zob Soja Zeleni četvrtak Čaj Raženi kruh


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: [email protected] web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ko na KLUBu bude bajica pod bor mu dođe majica ;) #PRRRH
shorturl.at/ijwCQ