Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ratarska proizvodnja
  • 23.10.2013. 08:00

Bere se Pajdaš

Ratari užurbano skidaju i zaoravaju, a vrijeme za to - nikad nije bilo bolje

  • 1.016
  • 135
  • 0

Svaki suhi trenutak koristi se za skidanje kukuruza, lucerne i drugih kultura, a na parcele odmah ulaze plugovi. Tako je na njivama prometno gotovo kao na okolnim cestama. Prognoze se pomno prate i zbog već poznatih problema s nepravilno uskladištenom i nedovoljno suhom stočnom hranom. Upravo smo nazočili kombajniranju BC hibrida Pajdaš i na polju potvrdili priču koju smo nedavno čuli u BC institutu u Rugvici o tom kukuruzu izvrsnog balansa kakvoće i rodnosti.

Rezultat rada na BC Institutu

Popularnost mu je lani bila veća od sjemenskih kapaciteta Instituta, pa je dijelom supstituiran vrlo sličnim BC 572. Razlika je u nešto blažoj boji i većem klipu, ali oni koji su ga posijali kažu da je „pravi prijatelj“ poput Pajdaša.

"Ja sam probao jedan i drugi, to su zaista hibridi poput domaće kuruze, ali s prinosima svojstvenih križancima", rekao nam je za jučerašnjeg kombajniranja Ostoja Petković, čovjek dugačkoga staža u ozbiljnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Prezentacija kukuruza na polju

I na Danima BC hibrida, kojima je prisustvovao veliki broj ratara iz Hrvatske i okolnih zemalja koji sa zagrebačkim kukuruzom postižu rekordne rezultate, istaknuto je da tijekom kontinuiranih šest desetljeća znanstvenog rada i održavanja proizvodnje sjemena kukuruza, žitarica, krmnih smjesa i trava - već generacije selekcionera na najboljim tradicijskim osnovama, vlastitom pameću proizvode kvalitetan materijal (GMO free), koji kao hrvatski proizvod osvaja i svjetske proizvođače.


Povezana biljna vrsta

Kukuruz

Kukuruz

Sinonim: kuruza, koruza | Engleski naziv: Grain maize | Latinski naziv: Zea mays L.

Kukuruz je jednogodišnja biljka jarog tipa razvića, a njegova dužina vegetacije od nicanja do pune zriobe ovisi od osobine sorte, odnosno hibrida, s jedne strane, i uvjeta uzgoja,... Više [+]

Tagovi

Pajdaš BC hibrid Kukuruz Ostoja Petković


Autor

Rajko Polić

Više [+]

Novinar HND-a od 1973. Studirao filozofiju u Zagrebu, poljoprivredu u Križevcima, profesionalni novinar - reporter u Večernjem listu 30 godina, sudjelovao u pokretanju prvog specijaliziranog priloga Vrt