• Belje d.d.
  • 17.07.2017. 15:00

Belje ruši rekorde: prinosi pšenice 8,8 tona po hektaru

Žetva pšenice je trajala tri tjedna i donijela je najbolje prinose pšenice u povijesti Belja.

Foto: Belje.hr
  • 5.506
  • 459
  • 0

Na oranicama Belja završena je žetva ječma i pšenice na ukupno 5.057ha (1.988ha ječma i 3.069ha pšenice). Žetva pšenice je trajala 3 tjedna i donijela je najbolje prinose pšenice u povijesti Belja. Riječ je o prinosu od 8,8 tona po hektaru što je, naglašavaju iz Belja, povećanje od 7% u odnosu na prošlogodišnje prinose.

"Ovogodišnji prinosi najviši su u povijesti naše kompanije koja ima tradiciju dužu od 300 godina i najbolja su nagrada za cjelogodišnji trud i rad na našim oranicama. Najbolji pokazatelj ovogodišnjeg uspjeha je usporedba s dostupnim podacima o europskom i hrvatskom prosjeku koji iznose oko 6 tona po hektaru", rekao je Krešimir Grgić, direktor ratarstva u Belju.

Žetvi pšenice prethodila je žetva ječma koja je također dala iznimne prinose od 8 tona po hektaru. Riječ je o domaćim sortama, kako ječma tako i pšenice, koje prevladavaju u sortimentu i daju iznimne rezultate u plodnoj baranjskoj ravnici, navode iz Belja.

Foto: Belje.hr


Tagovi

Belje Pšenica Žetva Rekordi Ječam


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi