Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bc Agronaut
  • 10.04.2018. 13:30

Bc Agronaut - mobilna aplikacija za uspješnu ratarsku proizvodnju

Bc Institut u suradnji s tvrtkom Undabot razvija mobilnu aplikaciju Bc Agronaut.

Foto: Željka Rački-Kristić
  • 1.103
  • 68
  • 0

Argonauti su imali zlatno runo, Bc ima zlatno zrno, slikovito je Kristijan Puškarić - direktor sektora sjemenarstvo Bc Instituta objasnio otkud ideja da se mobilna aplikacija koju razvijaju za ratare nazove Bc Agronaut. Naime, u suradnji s tvrtkom Undabot u tijeku je izrada aplikacije kojom će ratarski proizvođači puno brže i kvalitetnije doći do informacija potrebnih da bi u konačnici ostvarili cilj - što bolji prinos.  

"Informacije za koje bi inače trebali zvati dobavljače ili tražiti iz nekih drugih izvora, sad će u svakom trenutku pronaći na telefonu. Bilo da je riječ o informacijama o različitim hibridima kukuruza, podacima iz  kataloga ili izrade naprednih kalkulacija o potrebnoj količini sjemena za sjetvu. Mobilna aplikacija će omogućiti prepoznavanje štetnika, ako niste sigurni o kojima je riječ ti ih tako odmah usporediti, odnosno  pregledati bazu podataka, vidjeti o kojima se radi i dobiti upute kako reagirati, s čim ih tretirati. Aplikacija će omogućiti pregledavanja vremenskih prognoza i upozorenja na kišu što će im omogućiti da bolje surađuju s prirodom i razumiju vremenske prilike te prilagođavaju svoje aktivnosti", objasnio je Hrvoje Kapetanović iz tvrtke Undabot.

Mobilna aplikacija, otkrili su, bit će dostupna za nekoliko mjeseci na tržištu i moći će je besplatno skinuti svi zainteresirani poljoprivrednici. Da Bc Insitut nije samo inovativan i kreativan kada su u pitanju hibridi kukuruza ili uljarica, sorte strnih žitarica, naglasio je i predsjednik Uprave dr.sc. Ivica Ikić

"Trudimo se stvarati nove proizvode i u tehnološkom pogledu. Zato smo zaključili da je potrebno razviti mobilnu aplikaciju koja će našim korisnicima pružiti kvalitetnu podršku", zaključio je predsjednik Uprave naglašavajući da je Bc institut kao hrvatska kompanija tržišni lider kada je u pitanju plasman sjemena kukuruza, ali i ostalih ratarskih kultura: pšenice, ječma, zobi, tritikalea. Novost je i sjeme uljarica. Naime, uz soju, od prošle godine nude sjeme suncokreta i uljane repice. Bc Institut je već dugi niz godina prisutan i na svjetskoj razini. Izvoze na 18 tržišta svijeta, među njima i u Ukrajinu, Iran i Rusiju. Ovih dana otvorili su i predstavništvo u Ukrajini te s pravom očekuju daljnji rast na tom velikom tržištu.


Tagovi

Bc Agronaut Mobilna aplikacija Bc Institut


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Bc Institut d.d. Zagreb

Dugoselska 7, Rugvica, 10370 Dugo Selo, Hrvatska
tel: +385 (0)1 2781-510, e-mail: bc-uprava@bc-institut.hr web: http://www.bc-institut.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!