Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BASF
  • 15.03.2019. 15:00

BASF dobio odobrenje za inovativni fungicidni sastojak Revysol® za Europu

Revysol je visokoučinkovit protiv važnih bolesti kao što su smeđa pjegavost lista pšenice (Septoria tritici) i hrđa pšenice ili ramularijska pjegavost ječma. Prva pojava proizvoda na tržištu za primjenu u žitaricama očekuje se u sezoni 2019./2020.

Foto: BASF
  • 939
  • 53
  • 0

Poljoprivrednici su suočeni s brojnim izazovima u profitabilnom gospodarenju, uključujući sve manji broj proizvoda na raspolaganju za suzbijanje sve veće rezistentnosti. Do smanjenja je došlo zbog sve strožih propisa i sve težeg pronalaženja novih aktivnih sastojaka. BASF-ov inovativni fungicidni sastojak Revysol® prvi je iz razreda izopropanol-azola koji izlazi na tržište. Stoga je njegovo odobrenje u EU-u važna prekretnica na putu tog inovativnog alata izvrsnih svojstava u suzbijanju rezistentnosti i poboljšanju radnih procesa na gospodarstvu prema poljoprivrednicima u Europi i cijelom svijetu. 

"Poljoprivrednici traže inovativna i održiva rješenja za poboljšanje radnih procesa na gospodarstvu. Revysol im omogućuje da učinkovitije upravljaju svojim gospodarstvom i smanje rizike povezane s vremenskim prilikama. Također im osigurava više i pouzdanije prinose, koji će im povećati prihode", rekao je Livio Tedeschi, viši potpredsjednik za Europu, Srednji istok, Afriku i ZND u BASF-ovom Sektoru poljoprivrednih rješenja.

Na tržištu se očekuje u sezoni 2019./2020.

Žitarice su najvažniji usjevi u redovima u Europi: pokrivaju više od 50% obrađenog zemljišta, i zato je BASF dao zahtjeve za registraciju najprije za te proizvode. Revysol je visokoučinkovit protiv važnih bolesti kao što su smeđa pjegavost lista pšenice (Septoria tritici) i hrđa pšenice ili ramularijska pjegavost ječma. U tijeku su nacionalni postupci odobravanja te se prva pojava proizvoda na bazi aktivne tvari Revysola za upotrebu u žitaricama na tržištu očekuje u 2019. i 2020. godini. 

Daljnje registracije obuhvatit će druge važne usjeve, uključujući uljanu repicu, kukuruz, voćke, vinovu lozu i povrće.

vd
Revysol® je prvi iz razreda izopropanol-azola koji izlazi na tržište

Postat će BASF-ov najbolje prodavani fungicidni sastojak?

"U dizajniranju Revysola primijenili smo naša stručna znanja o fungicidima, propisima i održivosti kako bismo ostvarili iznimna svojstva, uz istodobno ispunjavanje regulatornih zahtjeva", rekao je Jürgen Oldeweme, viši potpredsjednik za globalnu sigurnost i registraciju proizvoda u BASF-ovom Sektoru poljoprivrednih rješenja: "Zadovoljni smo zbog odobrenja u EU-u jer ono donosi značajan zamah za registracije Revysola na svjetskoj razini."

Očekuje se da će Revysol postati BASF-ov novi najbolje prodavani fungicidni sastojak s ciljanim rekordnim prometom iznad 1 milijarde eura. Osim za Europu, BASF je podnio zahtjev za registraciju u regiji Azija i Pacifik te Sjeverna i Južna Amerika za primjenu na više od 40 usjeva. Aktivni sastojak bit će dostupan u krojenim formulacijama kako bi poljoprivrednicima širom svijeta omogućio da bolje zaštite svoje usjeve u raznim uvjetima uzgoja.

Više informacija možete pronaći ovdje, ili se obratite tvrtki BASF na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

BASF Revysol® Fungicidni sastojak Dozvola


Partner

BASF Croatia d.o.o.

Slavonska avenija 1b, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: + 385 (0)1 60 00 027, e-mail: matea.basic@basf.com web: http://www.agro.basf.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]