Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Folijarna gnojiva
  • 03.05.2023. 13:30
  • Koprivničko-križevačka, Virje

Antonio Šignjar: Gnojiva miješamo s fungicidima i smanjujemo troškove

ICL folijarna gnojiva se mogu miješati s većinom fungicida što nam smanjuje prohode i vrijeme koje je potrebno za aplikaciju, kazao nam je ratar Antonio Šignjar iz Virja.

Foto: Marija Jurišić
  • 5.463
  • 869
  • 0

Već desetljećima na stotinjak hektara zemljišta Mirko Šignjar iz Virja sije različite kulture. Gospodarstvo je utemeljio njegov otac, a sada posao polako preuzima njegov sin Antonio.

"Trenutno imamo posijano oko 30 hektara pšenice i ječma, 15 ha uljane repice te planiramo posijati oko 30 kukuruza i 10 ha suncokreta", otkrio nam je Antonio Šignjar rekavši da su vremenske prilike takve kakve jesu i da se na to ne može utjecati.

"Možemo jedino popraviti onim što nam nude naši dobavljači", ističe njegov otac. Naime, oni za svoje usjeve koristi provjerena sredstva koja daju rezultate.

Radno je ovih dana na OPG-u Šignjara

"Trenutno smo u fazi zaštite pšenice protiv bolesti, a koristimo i ICL folijarna gnojiva. Zadovoljni smo njima jer se mogu miješati s većinom fungicida što nam smanjuje prohode i vrijeme koje je potrebno za aplikaciju", napomenuo je Antonio.

Gnojiva utemeljena na suvremenoj tehnologiji

Kaže da je zbog hladnog vremena pšenica bila pod stresom, a protiv njega se bore folijarnim gnojivima. "Tako poboljšavamo njen izgled, ali i budući prinos", napomenuo je.

O kakvom se proizvodu i tehnologiji konkretno radi doznali smo od Tomislava Kovačića, prodajnog predstavnika tvrtke RWA za Koprivničko-križevačku županiju.

"Agroleaf Liquid High N visokokvalitetno je NPK tekuće folijarno gnojivo, posebno dizajnirano za vegetativni rast, sprječavajući ili ispravljajući nedostatak dušika", pojašnjava.

Dodao je da RWA nudi ekskluzivna folijarna gnojiva izraelske proizvodnje, utemeljena na najsuvremenijoj svjetskoj tehnologiji, a koja su posebna po tome što, ne nude samo optimalnu kombinaciju makro i mikro elemenata, već sva raspolažu s patentiranom tehnologijom.

Tomislav Kovačić, prodajni predstavnik tvrtke RWA

Agroleaf Liquid High N potiče brzo ozelenjivanje i proljetni porast. "Sadrži jedinstvenu tehnologiju u vlasništvu ICL-a koja povećava efikasnost svake folijarne primjene, a sastoji se od: boljeg širenja kapljica po listovima, zadržavanja kapljica na listovima, a time i poboljšanu dostupnost hranjiva biljci", istaknuo je.

Smanjuju se troškovi aplikacije

Proizvod je 15-5-5 formulacije te je obogaćen dosljednim paketom keliranih elemenata u tragovima. Dozira se od 5 do 10 litara po hektaru. Dok u fazi proljetnog porasta folijarno gnojivo daje bolju, zeleniju boju.

"Agroleaf Liquid High N možemo miješati s različitim sredstvima za zaštitu bilja što poljoprivrednicima omogućava smanjivanje troškova same aplikacije sredstava na pšenicu", zaključio je Kovačić.

Ovo gnojivo nije jedini proizvod iz RWA ponude koji se koristi na gospodarstvu obitelji Šignjar. "S njima surađujemo preko 10 godina. Radimo za njih razne pokuse, suradnja je odlična", dodao je ratar Mirko Šignjar. 


Fotoprilog


Tagovi

ICL Gnojidba Zaštita Mirko Šignjar Antonio Šignjar Tomislav Kovačić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo