Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 19.02.2016. 18:30

Za podizanje nasada i mehanizaciju 342 tisuće kuna

Tvrtka Ricardo d.o.o. iz Darde će pomoću IPARD novca proširiti nasade jabuka i šljiva te postaviti sustav za zaštitu od tuče.

Foto: Ricardo d.o.o.
  • 1.418
  • 133
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva u svrhu restrukturiranja i dostizanja standarda zajednice.

Tvrtki Ricardo d.o.o. sa sjedištem u Dardi, u Osječko-baranjskoj županiji, osnivača Milana Vrdoljaka i Darka Rimca iz Osijeka, isplaćeno je 342.296,42 kuna za ulaganje u novo podizanje nasada voća, zatim sustava za zaštitu od tuče te nabavu nove mehanizacije i poljoprivredne opreme.

IPARD sredstvima nabavljene su sadnice šljiva i jabuka te atomizer, sustav za protugradnu zaštitu, traktorski viličar i traktor. Kroz navedeno ulaganje obnovljena je i modernizirana poljoprivredna mehanizacija i osigurale veća učinkovitost proizvodnje kao i rentabilnost poslovanja.

Ricardo d.o.o. na tržištu je poznat po poslovima transporta, no već nekoliko godina proizvode i prirodne voćne sokove brenda Rico. Voće, najviše jabuke, nabavljaju iz vlastitih voćnjaka te od kooperanata od kojih su svi od tvrtke udaljeni najviše 50 kilometara, pa voće u proizvodne pogone stiže svježe. Tvrtkini voćnjaci će sada biti prošireni, osim jabuka zasadit će se i šljive te se nasadi zaštititi od tuče.

Foto: Ricardo d.o.o.


Tagovi

IPARD Mjera 101 Ricardo d.o.o. Darda Milan Vrdoljak Darko Rimac Nasadi voća Sokovi Rico


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Po uzoru na europske kolege i poljoprivrednici iz susjedne Slovenije izašli su traktorima na ulice. Kako pišu tamošnji mediji, zauzeli su parkirališta i nogostupe celjskog sajmišta i to u vrijeme kada se održava sajam Agritech 2024. Na pros... Više [+]